[bootstrap] a tworzenie po swojemu?

0

Panowie, jak to jest z tym Bootstrapem? Myślę sobie nad nawigacją strony (navbar). Stworzyłem go ale mi się nie podoba w ogóle ten koncept.(wyglądowo).
Czy jeśli robie strone w bootstrapie to nie przeszkadza jak w pełni swoja nawigacje napisze w html/css? Chciałbym zrobić coś takiego (efekt hoover)

title
Bo żadnen komponent nie odpowiada mi na tyle aby go uzyc. Czy po prostu to jest mus aby uzyc jakis i ewentualnie go gruntownie przerobic aby zachowac (semantyke?) kodu?

0

bootstrap to tylko zbiór klas i trochę js, po prostu zastępujesz standardowe swoimi i tyle

0

Ok dzięki wielkie. Mimo to i tak postanowiłem ze po prostu nadpisze w stylach i przerobie te gotowe elementy, co by juz nie kombinować ;)

1

tylko sobie porządnie opisz, bo po kilku tygodniach wejdziesz i nic nie będziesz wiedział
dlatego lepiej sobie zostawić w spokoju skompilowany boostrap min.css, czy min.js
utworzyć swój np. custom.css w nim robić zmiany, przynajmniej wiesz gdzie potem szukać...

0

Jak najbardziej, nie chce syfu.

0

Kurcze, pracuję już z tym trochę czasu i zawsze przerabiam menu:) Widać nie tylko ja tak mam:) Żeby się nie plątało to zawsze sobie robię to pod swoim id dla nav i nadpisuje. Robiąc to w sass to już w ogóle trudno nabałaganić. Oczywiście wszystkie wartości z !important i mój kod zawsze pod kodem bootstrapa.

0
Sławomir Własik napisał(a):

Oczywiście wszystkie wartości z !important i mój kod zawsze pod kodem bootstrapa.

a potem przeglądasz kod i !important naje**ne z góry do dołu :D

0

Bez sensu, kilkadziesiąt linijek nadpisanego kodu. Ja zawsze piszę nawigację swoją + korzystam ewentualnie z affix-a bootstrapowego. Nie traktuj bootstrapa jako coś co zrobi wszystko za Ciebie, a wykorzystuj tylko te elementy, które potrzebujesz. U mnie to zwykle ogranicza się do gridu i wstawiania przy pomocy klas bootstrapa mediów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1