Zrzut obrazu strony

0

Witam,

Poszukuję biblioteki PHP bądź javascript, która potrafi zrobić zrzut strony bądź jej części i zapisać jako obrazek.
Chodzi mi o strony zewnętrzne czyli np. podam jakiś link do strony a biblioteka zrobi mi zrzut obrazu tej strony.

Z góry dziękuję za pomoc.

0

Chociażby Phantom.js:
http://phantomjs.org/screen-capture.html

0

Czy przypadkiem phantosjs nie działa po za konsolą ?

0

w samym php albo samym js nie zrobisz czegoś takiego - nikt nie napisał kompletnych silników renderujących html/css w tych językach i wymagałoby to lat ciężkiej pracy.

skorzystaj z takiego wkhtml2pdf lub podobnego softu (mając jedną nazwę znajdziesz podobny) który jest w stanie coś takiego zrobić i napisz tylko wrapper uruchamiający ten program (są w sumie gotowe wrappery, szukaj na githubie)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1