Selektor nic nie zwraca, id, potomek

Odpowiedz Nowy wątek
2016-07-25 20:11

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 2 dni temu

0
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8"></meta>
    <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.12.4/jquery.min.js"></script>
    <title>Javascript</title>
    <style>
        img{
            width: 125px;
            height: 125px;
        }
    </style>
</head>
<body>
    <h1>Efekt rollover z użyciem rysunków</h1>
    <br>
    <div id="gallery">
        <img src="pierwszy.jpg"></img>
        <img src="drugi.jpg"></img>
        <img src="trzeci.jpg"></img>
        <img src="czwarty.jpg"></img>
        <img src="piaty.jpg"></img>
    </div>
</body>
<script src="skrypt.js" type="text/javascript"></script>
</html>
$(document).ready(function() {

    $('#gallery img').each(function(){
        var imgFile=$(this).attr('src');
        console.log(imgFile);
    });
});

Dlaczego poniższy kod nic nie wypisuje? Przecież odnoszę się poprzez id gallery do potomka który jest img?

Pozostało 580 znaków

2016-07-25 20:57
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 16 godzin temu

Lokalizacja: Rzeszów

0

A sprawdzałeś to chociaż zanim wkleiłeś na forum?
http://jsbin.com/sinopumevo/edit?html,console,output


Pozostało 580 znaków

Mały Orzeł
2016-07-25 22:14
Mały Orzeł
0

Sprawdzałem to w Chromie i nie działa, chyba że użyję selektora img zamiast #gallery img. Wtedy działa. Nie wiem dlaczego.

Pozostało 580 znaków

ŁF
2016-07-27 14:15
ŁF
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 21 godzin temu

0

Na moim Chrome kod z http://jsbin.com/sinopumevo/edit?html,console,output poprawnie wypisuje wartości atrybutów.


Pozostało 580 znaków

2016-07-27 19:03
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 16 godzin temu

Lokalizacja: Rzeszów

0

Na Vivaldim i Operze Developer też jest ok.

Radzę zweryfikować czy AdBlock bądź jakikolwiek inny dodatek nie powodują problemów z Twoim kodem.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0