Dynamiczna zmiana tła

0

Witam,

W jaki sposób zmienić animację w tym skrypcie?

$(window).load(function() {           
  var i =0; 
  var images = ['images/Krotoszyn087.jpg','images/Krotoszyn088.jpg','images/Krotoszyn100.jpg'];
  var image = $('.bgns-1');
                //Initial Background image setup
  image.css('background-image', 'url(images/Krotoszyn095.jpg)');
                //Change image at regular intervals
  setInterval(function(){   
   image.fadeOut(1000, function () {
   image.css('background-image', 'url(' + images [i++] +')');
   image.fadeIn(10);
   });
   if(i == images.length)
    i = 0;
  }, 5000);            
 });

Obecnie następuje zmiana tła sekcji, ale przez pewien czas jest tło bez obrazka. Jak dodać bardziej dynamiczną animację, aby nie dawała ona wrażenia zbugowania przeglądarki?

1

1000 to czas znikania obrazka w ms zmniejsz tę liczbę będzie szybciej. Może być tez tak, ze tło które wczytujesz jest zbyt cięzkie, albo zmniejsz obrazek albo wczytaj je przed wykonaniem animacji do pamięci przeglądarki wtedy już będzie w cache i pojawi się od razu.

0

Niestety po zmianie nie widać różnicy

0

To zrób tę drugą rzecz która ci napisałem. Wczytaj obrazek do pamięci przed rozpoczęciem animacji. http://stackoverflow.com/questions/10240110/how-do-you-cache-an-image-in-javascript

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1