Mod rewrite na hostingu (premium.pl)

0

Miał ktoś może styczność z uruchamianiem mod_rewrite na hostingach? Zmagam się z tym na premium.pl.
Po dodaniu pliku htaccess i jego synchronizacji cała strona nie działa, nie dająć dodatkowo żadnych błędów w logach.

Poniższy kod htaccess działa u mnie lokalnie na xamppie i na vpsie u znajomego. Jednak na w/w hostingu już nie.


RewriteEngine on 

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f 
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d 
RewriteRule . index.php

Aplikacja oparta na fw Yii2.
Katalog z index.php oraz .htaccess:
htdocs/KATALOG_GLOWNY/web/

0

@dzek69 Niestety, kontakt mailowy trwa wieki a odpowiedzi to przekopiowywanie gotowych formułek które są na ich FAQu. Wczorajsza rozmowa (20' x 1,23zł) nie przyniosła żadnych efektów.

Temat na premium.pl i az.pl wygląda identycznie więc zapewne i na innych hostingach będzie podobnie.

0

Dopiero teraz się przyjrzałem:
RewriteRule . index.php
miałeś na myśli chyba
RewriteRule .* index.php
ale to na localhoście nie powinno działać wtedy ..

0

A działa, tam routing załatwia Yii2.

O tę kropkę pytał również Pan z infolinii. Przy czym stwierdził, że musiała mi się przypadkiem tam wcisnąć :]

0

No ok, ale czy dodanie gwiazdki naprawia problem?

0

Nie, nie naprawia problemu.

0

Ja używam innego pliku .htaccess. Mam od razu przyjazne URLe. Działa i lokalnie i na różnych serwerach (na tych co wymieniłeś akurat nie próbowałem).

RewriteEngine on
#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.
#RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
RewriteCond $1 !^(index.php|index.html|images|img|css|js|objects|fonts|uploads|assets|robots.txt|sitemap.xml|favicon.ico)
RewriteRule ^(.*)$ index.php [L]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0