Wgrywanie zdjęć na serwer - Ajax

0

Chcę zrobić na stronie formularz bez przeładowania strony. Znalazłem coś takiego http://funkcje.net/view/2/10/4233/index.html , ale jak mam wywołać funkcję stopUpload()?

0

Użyj wtyczki kolego mój drogi,
a żaden problem nie będzie ci wrogi:
Tutaj wtyczka: https://plugins.jquery.com/uploadfile/
I tam wtyczki : http://designscrazed.org/html5-jquery-file-upload-scripts/

0

Na stronie już wszystko dostosowałem do tego skryptu - pozostaje tylko to wywołanie jednej funkcji

1

Użyj jednej z wtyczek podanej przez usera wyżej, bo to coś w Twoim linku jest słabe i odradzałbym nawet próby testowania.

0

Ten tutorial jest bardzo kiepski - co sam zauważyłeś. Także znajdź lepszy tutorial albo użyj gotowca.

0

Myślicie, że nie szukałem - znalazłem tylko to. Najlepiej chciałbym skrypt bez biblioteki jQuery. Ten, co nalazłem, wgrywa obraz na serwer - jeszcze w tym czasie pomniejszam zdjęcie, aby maksymalna szerokość była 680 pikseli i zmienam nazwę. Wszystko działa, ale chcę po wgraniu pliku, wywołać inną funkcję JavaScript - właśnie stopUpload() - aby móc dokonać dalszej obróbki zdjęcia

0

a gdzie na tej stronie w ogóle jest funkcja startUpload? Bo bez tego ciężko Ci pomóc, a skoro jakoś Ci to działa, to zapewne masz do niej dostęp. Demo i pobieranie nie działa.

0

Nie ma jej, ale sam ją napisałem i ona ukrywa formularz oraz w jego miejscu wstawia napis "Trwa ładowanie zdjęcia". Chodzi mi oto, gdzie wywołać stopUpload(), aby odebrała dane z php? Myślałem, aby ją wywołać w pliku php, ale to nie działa

0

No nie dziwne, że w pliku php nie możesz wywołać funkcji js.

Ten przykład jest 100% skopany (nie mówię już o tym, że niebezpieczny - to, co pokazali w PHP), więc po prostu weź DOWOLNY inny. Jest ich setki!

0

Problem rozwiązany i trzeba było ją wywołać w pliku php trochę inny sposób

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1