Joomla - nie można zmienić zawartości modułów

0

Cześć,
mam takie pytanie: mam stronę w Joomli, która została przerzucona na nowy serwer. Gdy się loguję do działu administratora -> rozszerzenia -> moduły i próbuję coś zmienić (np. czy dany artykuł ma być "włączony"/"wyłączony") to strona nie reaguje.
Gdy chce zmienić jej zawartość (treść) i wcisnę "zapisz" to strona również nie reaguje.

Mam więc pytanie co może być nie tak? Gdzie szukać rozwiązania/przyczyny?

Z góry dziękuję za pomoc.

0

"Strona nie reaguje" oznacza:

  • Nic się nie dzieje w panelu administracyjnym - klikanie nie przynosi najmniejszej zmiany na ekranie
  • Panel pokazuje, że nie udało się zapisać zmian
  • Panel pokazuje, że udało się zmiany zapisać, zmiany są widoczne przy ponownym wejściu do panelu, natomiast na stronie właściwej zmian nie widać
  • Panel pokazuje, że udało się zmiany zapisać, ale po ponownym wejściu do panelu zmiany zostały przywrócone

Odpowiedź trochę zawęzi "gdzie szukać przyczyny"

0

Zdecydowanie odpowiedź a) tzn.

dzek69 napisał(a):

"Strona nie reaguje" oznacza:

  • Nic się nie dzieje w panelu administracyjnym - klikanie nie przynosi najmniejszej zmiany na ekranie

Czyli tak jakby panel nie był połączony z bazą danych(?!)

0

Chociaż nie, to nie może być kwestia połączenia z bazą danych, bo wówczas wyskoczyłby jakiś komunikat etc. a przynajmniej strona by się przeładowała.
Natomiast obecnie, po naciśnięciu "zapisz" kompletnie nic się nie dzieje - strona nawet się nie przeładowuje...

0

odpal sobie konsole developerską https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Tools/Web_Console i zobacz czy ida jakieś requesty do backendu

0
JasnyPatryk napisał(a):

odpal sobie konsole developerską https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Tools/Web_Console i zobacz czy ida jakieś requesty do backendu

Po odpaleniu konsoli i próbie wciśnięcia kilku przycisków pojawiło mi się coś takiego jak w załączeniu (lista błędów) O_o.

Czy może ktoś doradzić jak z tym sobie poradzić?
Czy da się to naprawić z poziomu panela administratora?

Z góry dziękuję za pomoc!

0

No jak widać - masz "Not found" na chyba wszystkich plikach JS - masz dokładnie podane ścieżki. Zweryfikuj ten problem i przywróć pliki na swoje miejsce.

0
dzek69 napisał(a):

No jak widać - masz "Not found" na chyba wszystkich plikach JS - masz dokładnie podane ścieżki. Zweryfikuj ten problem i przywróć pliki na swoje miejsce.

Czyli to jest kwestia tego, że jakiś plik JS jest w złym miejscu lub w ogóle go nie ma?
Rozumiem, że chodzi o pliki: joomla.javascript.js oraz editor_plugin.js ?

0
WojtekSx napisał(a):
dzek69 napisał(a):

No jak widać - masz "Not found" na chyba wszystkich plikach JS - masz dokładnie podane ścieżki. Zweryfikuj ten problem i przywróć pliki na swoje miejsce.

Czyli to jest kwestia tego, że jakiś plik JS jest w złym miejscu lub w ogóle go nie ma?
Rozumiem, że chodzi o pliki: joomla.javascript.js oraz editor_plugin.js ?

To coś z czego korzystasz nie potrafi znaleźć pliku joomla.javascript.js ktory powinien być w katalogu /includes/js - zobacz czy on tam jest, najprościej, skopiuj na chama brakujace pliki i wklej tam gdzie powinny się znajdować.
Przez ten brak plików, javascript który powinien wysłać zdarzenie(kliknięcie w tym przypadku) nie działa - nie działa bo go nie ma :D

0

Dziękuję Wam bardzo za pomoc!
pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1