"Responsywna" czcionka na stronie

0

Dzień dobry, to jest mój pierwszy temat na tym forum i zwracam się do was z zapytaniem.

Czy jest możliwość zrobienia czcionki, która będzie się zachowywała responsywnie ? Do strony mam podłączonego Bootstrapa, jednak on nie załatwia sprawy. Próbowałem różnych metod, ustalania wielkości w em, px, pt, ex, %, oraz innych rzeczy, chwytałem się po prostu wszystkiego jednak nic nie pomogło. Czy jest możliwość załatwienia tego w sposób html/css bez tworzenia skryptów w PHP lub JavaScript czy jest to nieuniknione ? Obecnie czcionka na stronie głównej ma rozmiar 55px, ale na telefonie jest to zdecydowanie za dużo.

0

Wykorzystaj media po prostu :P

1

A próbowałeś @media screen and (min-width: XYZpx) {

1
docxxx napisał(a):

A próbowałeś @media screen and (min-width: XYZpx) {

Nie lepiej użyć min/max-resolution? Przynajmniej zacząłbym od sprawdzenia czy to spełnia swoje zadanie ;)

0

A w google klepałeś? No wiadomo, że nie.

http://lmgtfy.com/?q=responsive%20font%20size

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1