Znaczniki dla G+

Odpowiedz Nowy wątek
2015-09-04 13:29
Krzywy Młot
0

Witam

probowalem juz chyba wszystkiego, tak jak jest w dokumentacji :

https://developers.google.com/+/web/snippet/?hl=en

Wybierajac button "Udostepnij G+" :

                    <div class="g-plus" data-action="share" data-annotation="none" data-href="{$path}"></div>
                    <script type="text/javascript">
                      window.___gcfg = {lang: 'pl'};

                      (function() {
                        var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true;
                        po.src = 'https://apis.google.com/js/platform.js';
                        var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);
                      })();
                    </script>

Caly czas mam inne zdjecie (z baner) niz to ktore powinno sie wyswietlic (z artykulu).
Probowalem tez sil w header / meta :

    <meta itemprop="og:headline" content="<?php echo $title?>" />
    <meta itemprop="og:description" content="<?php echo $content?>" />
    <meta itemprop="image" content="<?php echo $image?>" />

Pozostało 580 znaków

2015-09-04 13:56
0

Być może to kwestia cache. Za pierwszym razem coś źle zrobiłeś, wybrało sobie inne zdjęcie i teraz jak używasz tego samego adresu URL to Google już nie pobiera znowu Twojej strony, tylko korzysta ze swojego cache.

Zmień sobie adres url do testów, np. poprzez dopisanie ślepego parametru GET
http://twojastrona.pl/podstrona/costam.html?test=01


Pozostało 580 znaków

2015-09-04 14:38
Krzywy Młot
0

Hmm, podmienilem i dalej nic, wyczyscilem wszystko z przegladarki, ponowne uruchominie serwisu, dalej nic:

Czy to jest w porzadku :

    <meta itemprop="og:headline" content="..." />
    <meta itemprop="og:description" content="..." />
    <meta itemprop="image" content="..." />

Czy moze lepiej to zastosowac:

<body itemscope itemtype="http://schema.org/Product">

<h1 itemprop="name" style="display:none">....</h1>
<img itemprop="image" style="display:none" src="....>" />
<p itemprop="description" style="display:none">...</p>

Chodz bawielm sie tym nie dawno, bez zmian.
Widze w https://developers.facebook.com/tools/debug/ ze tez juz polecialo po cache i zachowal zdjecia - opis i tytul ok, przy polubieniu czy udostepnieniu, ale zdjecie tak samo jak w G+

Zaraz mnie cos... co z tym zrobic ? Zostawic z tym dodatkowym parametrem na pare tygodni i modlic sie zeby roboty skeszowaly nowe linki ...

Pozostało 580 znaków

2015-09-04 14:41
0

a w meta próbowałeś dać og:image zamiast/obok image ?


Pozostało 580 znaków

2015-09-04 15:07
Krzywy Młot
0

Jest wyzej, ten haglowk meta <meta itemprop="image" content="...." /> wstawilem (kombinowalem) ze wzgledu na atrybut itemprop, ale nic to nie dalo- zostal juz usuniety.

Podobnie zreszta jest z naglowkami dla twitter, tez jest co s takiego :

<meta name="twitter:image" content="..."/>

czy potrzebne ? czy wystarczy wszedzie og:image ?

Pozostało 580 znaków

2015-09-04 15:13
Krzywy Młot
0

W debuger facebook'a jest tez taki niepokojacy komunikat:

Errors That Must Be Fixed
Meta Tags In Body | Your page has meta tags in the body instead of the head. This may be because your HTML was malformed and they fell lower in the parse tree.
Please fix this in order for the tags to be usable.

Pozostało 580 znaków

2015-09-04 15:17
0

No to popraw ;)


Pozostało 580 znaków

2015-09-04 15:35
Krzywy Młot
0

No wlasnie jest to dla mnie dziwne, mam umiescic headery meta w <body> ...

Pozostało 580 znaków

2015-09-04 15:58
0

Masz UMIESZCZONE, a nie umieścić.

Masz namieszany kod HTML. Popraw kod HTML tak, żeby walidator się nie czepiał.


Pozostało 580 znaków

2015-09-05 10:28
ziomus_15
0

Człowiek uczy się całe życie, niech mnie ktoś poprawi co w poniższych nagłówkach mam źle:

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl" itemscope itemtype="http://schema.org/Article">
<head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

    <title>TYTUL STRONY</title>
    <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico"/> 
    <link rel="canonical" href="..."/>

    <meta property="og:type" content="article"/>
    <meta property="og:url" content="..."/>
    <meta property="og:title" content="..."/>   
    <meta property="og:image" content="..."/>
    <meta property="og:description" content="..."/>
    <meta property="og:site_name" content="..."/>
    <meta property="article:published_time" content="..." />
    <meta property="article:modified_time" content="..." />
    <meta property="article:publisher" content="...">
    <meta property="fb:admins" content="XXX" />     
    <meta property="og:language" content="pl" />

    <meta name="robots" content="index,follow">
    <meta name="author" content="..."/>
    <meta name="keywords" content="KEYS"/>
    <meta name="description" content="..."/>
    <meta name="alexaVerifyID" content="xxx"/>
    <meta name="google-site-verification" content="xxx"/>
    <meta name="citation_title" content="..." />
    <meta name="fb:page_id" content="xxx"/>

    <meta name="twitter:title" content="..."/>
    <meta name="twitter:description" content="..."/>
    <meta name="twitter:image" content="..."/>  

    <meta itemprop="og:headline" content="..." />
    <meta itemprop="og:description" content="..." />

Pozostało 580 znaków

2015-09-05 14:53
0

to nie tu masz błąd. wklej cały html


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0