Otwieranie strony X a pozniej Y po okreslonym czasie

0

Witam serdecznie, szukam i nigdzie znalezc niemoge :

Potrzebuję skryptu który by po określonym czasie (sekundy albo milisekundy) otwierał wybraną stronę w nowym oknie. chodzi mi np o takie coś:
po 5 sek otwiera się w nowym oknie np google
po 10 sekundach otwiera się onet itd
bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję

0
<script>
setTimeout(function(){
  window.open("http://www.google.com/");
  },5000);
setTimeout(function(){
  window.open("http://www.onet.pl/");
  },10000);  
</script>
0

dziekuje pieknie , zaraz sprawdze :)

0

a jhak wsadzic by to sie iframe otwieral ?

0

Hmm dla google nie działa ,ale onet się otwiera , przynajmniej u mnie.

<script>
setTimeout(function(){
    document.getElementById("frame").src="http://www.google.com/";
  },5000);
setTimeout(function(){
  document.getElementById("frame").src="http://www.onet.pl/";
  },10000);  
</script>
<iframe style="left:0px;top:0px;width:100%;height:100%;position:absolute" frameborder="0" src="" id="frame"></iframe> 
0

Jak docelowa strona ma blokadę otwierania w iframe to się nie otworzy.

0
dzek69 napisał(a):

Jak docelowa strona ma blokadę otwierania w iframe to się nie otworzy.

Można to troszkę oszukać , ale stronka się posypie :

<?php 
$x =  file_get_contents("http://google.com/");
?>
<frame style="left:0px;top:0px;width:100%;height:100%;position:absolute" frameborder="0" >
<?php 
 echo $x; 
?>
</frame> 
0

można dodać tag <base> to stronka powinna się wyświetlić w miarę normalnie ale nie będzie interaktywna

swoją drogą istnieje bug we wszystkich obecnych przeglądarkach który pozwala na ominięcie same domain policy w przypadku ramek i pozwala również na hotlinkowanie obrazków (bug trudny do załatania bo jego załatanie spowoduje problem innego typu) - hack nie jest trudny do wymyślenia, ale wymaga trochę kombinacji z javascriptem i przekierowaniami

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1