Książka - JS/Ajax

0

Witam, mam pytanie. Szukam dobrej książki, z której mógłbym się nauczyć JavaScrpit i Ajaxa. W tej chwili mam ogarniętą podstawową wiedzę na temat HTML i CSS. Piszę prostą stronę - www.endebeats.za.pl.

Pozdrawiam, Daniel.

2

Daj spokój z książkami. Żyjemy w takich czasach, że przy minimum wysiłku można dużo znaleźć w sieci

0

Szukam, jak podmienić stary div na nowy, który ma być przesłany do klienta. Przy okazji pomyślałem, że warto jest się nauczyć całego języka.

Pozdrawiam, Daniel.

0

Konkretnie chodziło mi o to, jak po kliknięciu danego elementu zastępować całego diva tak, aby był on ładowany z następnego pliku HTML. Tzn, tak, że jeżeli kliknę link, to chcę, żeby ładowało diva bez przeładowywania całej strony.

Pozdrawiam, Daniel.

2
Ende napisał(a):

W tej chwili mam ogarniętą podstawową wiedzę na temat HTML i CSS.

Z całym szacunkiem ale ja wiem czy ogarnąłeś ten temat? Spójrz na swój kod HTML - na dzień dobry masz źle wstawiony znacznik DOCTYPE (zbędna spacja) przez co wali się cała walidacja, niepotrzebnie pomieszane znaczniki script (w sekcji body) wraz z resztą kodu. Próbujesz pisać w HTML5 a korzystasz ze znacznika w tym języku usuniętego (np. font). To tylko niektóre sprawy. Spróbuj dokładniej zapoznać się z dokumentacją HTML/CSS, poćwiczyć czysty kod a potem wskoczyć w JS/jQuery :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1