Wątek przeniesiony 2015-03-31 07:57 z Java przez bogdans.

Jak ustawić setInterval z losowym interwałem przy każdym wywołaniu?

0

Witam

Mam problem z tym zeby w danym skrypcie :

var arr=$("a.farm_icon_b"),i=0,t=setInterval(function(){$(arr[i++]).click();if(i>arr.length)clearInterval(t);},200);

Ustawić nieregularne przerwy miedzy kliknieciami -

clearInterval(t);},200) 

?

Jak zrobic zeby klikniecia byly w przedziale 200-900 ms a nie rowno co 200ms

0
var rand = function(min, max) { return Math.floor(Math.random() * (max - min + 1)) + min; } ;// skrócona wersja http://phpjs.org/functions/rand/
var mojaFunkcja = function() {
  // rozne rzeczy
  if (!spelniony_warunek_zakonczenia) {
    setTimeout(mojaFunkcja, rand(200,900));
  }
};

setTimeout(mojaFunkcja, 3000); // pierwsze wykonanie za 3000ms
0
dzek69 napisał(a):
var rand = return 

a od kiedy to tak można?

0

Dzieki za pomoc i poprawie sie jesli chodzi o pisanie tematow. Skrypt pochodzi z gry przegladarkowej i ma na celu zautomatyzowanie wielotysiecznego klikania w jedna ikonkę . Instaluje sie go w pasku zakładek przegladarki wiec datego to "javascript" przed kodem, po kliknieciu na zakladke-skrypt wykonane sa komendy-klikniecia w odstepie 200ms a chodzi mi to zmodyfikowanie tych odstepow zeby byly nieregularne czasowo .

0

@dalij - oki, ale czy mój skrypt Ci nie wystarcza, potrzebujesz jeszcze pomocy?
Przy okazji - poprawiłem go, bo jak zauważył anonim powyżej - był poważny błąd ;)

0

Niestety nie mam zielonego pojecia jak go zastosować , jest na moim poziomie <font size="6" color="red">JAVASCRIPTU!!!!!!!!!</span> i programowania nieczytelny dla mnie. Moj skrypt dokladnie skopiowany z paska zakladek

var  
arr=$("a.farm_icon_b"),i=0,t=setInterval(function(){$(arr[i++]).click();if(i>arr.length)clearInterval(t);},200);

dziala idealnie poza 200ms a ten ktory podales nie wiem jak zastosowac.

0

No to pora na naukę :)
My nie jesteśmy od robienia gotowców "bo nie umiem".

"Kurs javascript" w Google i jazda, podstawy ogarniesz i zrobisz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1