Internet Explorer - player nie odtwarza filmów

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-30 09:11
0

Witam serdecznie !
Otóż umieściłem player HTML na stronie i mam problem z odtworzeniem filmów w przeglądarce Internet Explorer.
Daję sobie rękę uciąć, że to wcześniej działało, przeprowadzałem testy na 4 przeglądarkach i nie wiem co jest powodem aktualnych problemów.
Link do przykładowego filmu:
http://www.orvit.pl/movie,28.html

Kod wygląda tak:

<section>
        <video id="myVideo" width="640"  controls autoplay>
        <source src="%mov_src%" type="video/mp4">
        <source src="%mov_src2%" type="video/ogg">
    </video>
</section>

Podaje filmy w 2 formatach, aby wszystkie przeglądarki mogły je otworzyć.
Proszę o jakąś radę.

Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2015-01-30 09:20
1

Proponuje zacząć od stworzenia poprawnego dokumentu html (domknij tagi)
http://validator.w3.org/#validate_by_input i wklej swój kod


░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░

Pozostało 580 znaków

2015-01-30 09:44
0

@krwq: Przecież to jest perfekcyjnie poprawny HTML5! (Jeżeli zwalidujesz jako HTML4 to rzeczywiście - będą błędy)

@nieznasz: W jaki sposób Ci powyższa odpowiedź pomogła? Co zmieniłeś?


btw. dlaczego pewne osoby mają wyświetloną ilość postów, a inne nie? To zależy od rodzaju konta czy ustawień? - nieznasz 2015-01-30 09:53
Ustawień per konto - każdy ustawia samemu. - dzek69 2015-01-30 10:33

Pozostało 580 znaków

2015-01-30 09:51
0

Zmieniłem na:

<video width="640"  controls="controls" autoplay="autoplay">
    <source src="%mov_src%" type="video/mp4">
    <source src="<?php echo$mov_src2?>" type="video/ogg">
</video>

Validator wyrzucał błąd związany z section oraz z controls i autoplay, więc uzupełniłem te atrybuty i wywaliłem section.
@dzek69
Zostawiłem w zakładce odpalony film i gdy do niej wróciłem po dłuższym czasie działał. Dlatego myślałem, że to przez zmiany, które wprowadziłem. Wydaję mi się, że bez zmiany powyższego kodu też by działał tak jak piszesz, tylko po prostu strasznie długo się ładuje i wcześniej nie doczekałem odpalenia filmu i myślałem, że nie działa.

Dlaczego IE bardzo długo ładuje film, a pozostałe przeglądarki w ciągu sekundy? Filmy są przekonwertowane na mały rozmiar.

edytowany 1x, ostatnio: nieznasz, 2015-01-30 09:52

Pozostało 580 znaków

2015-01-30 10:31

Podejrzewam, że inne przeglądarki potrafią streamować treść, a IE musi wczytać cały plik przed odtworzeniem. Ale to strzelam. Dowiedz się jakie formaty otwiera która przeglądarka, czy formaty oraz przeglądarki wspierają streaming tych formatów.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0