Wyswietlanie strony w IE oraz pomoc przy ustawieniu glyphs

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-15 23:43
0

Witam,
pracuje nad swoją pierwszą stroną (portfolio) i mam problem z wyswietlaniem jej w przeglądarce IE.
gdy włączę index.html za pomocą IE to strona nie wyswietla sie prawidłowo i wyskakuje okienko "Program IE ograniczył ..... formantów activex"

user image
user image

dopiero gdy zaakceptuje skrypty activex to strona wyswietla sie tak jak powinna (tak jak w chrome, mozilla firefox)

user image
user image

zalezy mi na tym aby moje portfolio wyswietlało sie prawidłowo w IE poniewaz duzo osob jeszcze korzysta z tej przeglądarki
a jak zobaczą jakies okienko o niebezpiecznych skryptach, ktore mogą uszkodzic/zainfekować komputer to większosc po prostu opusci stronę (nie wszyscy sie znają dobrze na komputerach i jak zobaczą taki komunikat to spanikują i szybko wyłączą moją witrynę)

drugi problem to ustawienie za pomocą css ikonek (glyphsicon) tak, aby były wycentrowane względem tekstu
mam tak:
user image

i chce to ladnie wysrodkowac w pionie (tekst względem ikonek lub ikonki względem tekstu, whatever)
bardzo proszę o pomoc
dziekuje z góry wszystkim

edytowany 1x, ostatnio: bgnjeden, 2015-01-15 23:45

Pozostało 580 znaków

2015-01-16 00:28
1

Po wrzuceniu na serwer nie będzie pytania o uruchomienie skryptu tylko zostanie załadowany. A wyrównanie to bym pewnie dostosował marginesami dla ikonek/tekstu.

Pozostało 580 znaków

2015-01-16 09:19
1

bez kodu ciężko powiedzieć, co masz poprawić.

a pytanie o ActiveX - tak jak @Markness mówi - na 99% w Twoim przypadku spowodowane jest to użyciem pseudoprotokołu file:// - gdybyś lokalnie zainstalował serwer www typu Apache to by też tego nie było lokalnie.


Pozostało 580 znaków

2015-01-16 11:56
0

Witam,

dziękuję za zainteresowanie i wskazówki.
odnosnie problemu IE to faktycznie jak wrzuce na serwer to wtedy sprawdzę, ale zapewne macie słusznośc w tej sprawie
i bedzie sie poprawnie wyswietlać :)

odnosnie glyphsicon to wklejam fragment kodu:

                    <div class="contact-info">
                        <h3 class="main-heading"><span>Kontakt</span></h3>
                        <ul>
                            <li><i>&#x28;</i>[email protected]</li>
                            <li><i>&#x5f;</i>725269032</li>
                        </ul>
                    </div>

CSS (uzupelniłem padding-right oraz vertical-align):

    .contact-info ul li  i {
        font-size: 22px;
        font-family: 'icomoon';
        padding-right: 5px;
        vertical-align: middle;

    }

i wygląda to tak (jak widac nie jest to jeszcze idealnie wyrównane no i jeszcze słuchawkę coś ucięło :)):

user image

edytowany 1x, ostatnio: bgnjeden, 2015-01-16 11:57

Pozostało 580 znaków

2015-01-16 12:09
1

uzyj display: table

http://jsbin.com/tuqelemoxa/1/edit?html,css,output

Pozostało 580 znaków

2015-01-18 00:38
0

udało mi się wysrodkowac.

podaje kod css poniewaz chce sie dowiedziec czy on jest poprawny skladniowo i czy moze tak byc (ale skoro sie poprawnie wyswietla na ie, mozilla oraz chrome to chyba jest ok)

    .contact-info ul li {
        font-size: 13px;
        line-height: 28px;
        color: #666;
        overflow: hidden;
        padding-bottom: 6px;
    }
    .contact-info ul li  i {
        float: left;
        font-size: 28px;
        font-family: 'icomoon';
        padding-right: 6px;
        vertical-align: middle;
        display: table;
        margin-top: -2px;
    }

a wygląda to tak:

user image

Pozostało 580 znaków

2015-01-18 22:29
danie-os
0

.contact-info ul li i {

Dlaczego "ul li i" - używasz do pochylenia ?

i to tag od "icon", uzywany przez twittera w bootsrapie i bodajze fejs. niepoprawne semantycznie, ale uzywane : http://stackoverflow.com/ques[...]tag-for-icons-instead-of-span - szalonyfacet 2015-01-18 23:11

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0