Otwarcie okienka w POPUPIE przy wejściu na stronę

0

Witam serdecznie,
Potrzebuję wyświetlić okienko przy wejściu na jedną podstronę z informacjami.
Kombinuję nad takim rozwiązaniem:

 $(document).ready(function(){
  $(".pewfwfwe").click(function(){
   alert("Player zacznie grać");
   window.open('http://www.onet.pl', 'window name', 'window settings');
  });
  
  $( ".pewfwfwe" ).trigger( "click" );
  
  
});

Jednakże za każdym razem otrzymuję komunikat: FireFox uniemożliwił tej witrynie otwarcie wyskakującego okna.
Podobny problem mam w Chrome.

Wie ktoś może jak to obejść?

Northwest

0

zamiast nowego okna, ktore lapane jest przez pop up blocker uzyj okna modalnego z jquery => http://jqueryui.com/dialog/ i w nim umiesc wszelkie inofrmacje:)

0

Po to są te rzeczy pisane, żeby ich nie obchodzić. Zadajesz pytanie idealnie wycelowane w zabezpieczenie (a nie ew. skutek uboczny).
Coś jak: żeby wejść koleżance na facebooka potrzebuję hasła - jak to obejść?

Przeglądarka wyświetli Ci popup tylko jeżeli funkcja wywołująca popup będzie następstwem zdarzenia click (i być może jakichś innych).

0

a zdarzenie click za pomocą jquery nie można wywołać - żeby zadziałało?:)

0

nie można. nie dopisałem - wywołanie windows.open ma być następstwem NIE-triggerowanego programowo zdarzenia click żeby zadziałało

0

a czymś takim:
$(element).click();
document.getElementById('element').click()

??

0
dzek69 napisał(a):

wywołanie windows.open ma być następstwem NIE-triggerowanego programowo zdarzenia click żeby zadziałało

0

To jest właśnie triggerowanie/wywoływanie programowe. Trzeba Ci napisać czcionką 72px, że NIE DA SIĘ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1