Jquery validation wysłanie do bazy

0

Mam problem z wysłaniem danych z formularza do bazy, gdy tylko zastosuje kod walidacji z jqueryvalidation blokowane jest wysłanie formularza, natomiast gdy nie używam walidacji dane wstawiane są do bazy. Jest wstanie ktoś mi pomóc ?

Poniżej załączam kod

if (!isset($_SESSION['Login']))
				{ 
					include 'inc/db.php'; 
							
						
					
					if (isset($_POST["wyslane"])) 
					{ 
						
					
						$Login=$_POST['Login'];
						$Imie=$_POST['Imie'];
						
					
					
					$sql="SELECT * FROM Uzytkownicy WHERE Login='$Login'";
					$result=mysqli_query($polaczenie,$sql);
							  
								if (mysqli_num_rows($result) <> 0 )
								{
									echo 'Podany login jest już zajęty';
									$blad++;
								}
											
					if ($blad == 0 ) 
					{
						$wynik =  "INSERT INTO Uzytkownicy VALUES ('','$Login','$Imie')";
							
							
							
							if (mysqli_query($polaczenie,$wynik))
								{
									echo 'Zarejestrowałeś się';
								
								}
						}
				}
					
echo <<< KONIEC
				<form role="form" action="rejestracja.php" method="post" id="formularzKontaktowy" class="form-horizontal">
					<input type="hidden" name="wyslane" value="TRUE" />
						<div class="form-group">
							<label class="col-sm-2 control-label" for="Login">Login</label>
								<div class="col-sm-5">
									<input type="text" name="Login" class="form-control" id="Login"  placeholder="Login">
								</div>
						</div>
			    <div class="form-group">
							<label class="col-sm-2 control-label" for="Imie">Imię</label>
							<div class="col-sm-5">
							<input type="text" name="Imie" class="form-control" id="Imie"  placeholder="Imie">
							</div>
		 </div>
					
			   
						
KONIEC;
					echo <<< KONIEC
					   <div class="form-group">
							<button type="submit" class="btn btn-primary">Zarejestruj się</button>
						</div>
				</form>
KONIEC;

			}
				else 
					{
					header('Location: /index.php');
					}
			?>
</div>

 <script src="bootstrap/js/jqueryvalidate.js"></script>



<script>
$(document).ready(function() {

jQuery.validator.setDefaults({
  debug: true,
  success: "valid"
});
$( "#formularzKontaktowy" ).validate({
  rules: {
  
  Login: {
      required: true,
      maxlength: 9,
	  minlength: 3,
    },
	
  }
});

});				
</script> 
0

Nie napisałeś czego oczekujesz. Napisałeś "jest tak i tak", a nie dałeś informacji "ale wolałbym tak i siak".

Poza tym:
#walidację przede wszystkim robi się po stronie serwera - walidację po stronie klienta (javascript) każdy może łatwo wyłączyć
#masz bardzo poważną dziurę - SQL Injection - zainteresuj się tym problemem

0

Ogólnie to mam problem bo jak dodam validacje to nie wysla mi formularza i nie wiem co mam zrobić aby zostało on wysłany wiec szukam pomocy w tym

0

sprawdź konsolę błędów (tak, to jest ten moment, w którym powinieneś poszukać w google gdzie w Twojej przeglądarce jest konsola błędów)

btw: zamiast robić takie wielke echo dlaczego nie wyłączysz po prostu trybu php?

0

dużo mi nie pomogła Twoja podpowiedź

0

Twoja odpowiedź też nie zbliża nas do rozwiązania tematu

czyli inaczej mówiąc: co masz w tej konsoli?

0

Using *@ to indicate sourceMappingURL pragmas is deprecated. Use *# instead jquery-1.10.2.min.js:1
Metoda „window.controllers” jest przestarzała. Nie należy używać jej do wykrywania agenta użytkownika. nsHeaderInfo.js:412
Metoda getPreventDefault() jest przestarzała. Należy używać defaultPrevented. jquery-1.10.2.min.js:5

0

i po pacnięciu submita gdy formularz jest POPRAWNIE wypełniony nic więcej nie wpisuje?

edit: podrzuć ten bootstrap/js/jqueryvalidate.js, bo ja tego w bootstrapie nie widzę

0

Tylko to co napiałem

0

to jest plik z jqueryvalidation tylko tak wrzuciłem to porządku w folderach http://jqueryvalidation.org pobrane z tej strony

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1