Jak zmienić rozmiar pola tekstowego

0

Tytuł by się wydawał prosty bo do tego służy polecenie size jednak size nie działa, ponieważ korzystam z bibioteki selectize.js-master
A tak wygląda kod mojego skryptu

<script src="js/jquery.js"></script>
<script src="../dist/js/standalone/selectize.js"></script>
<script src="js/index.js"></script>
<head>
<link href="./style/domyslny.css" rel="stylesheet" type="text/css" />


<meta content="text/html; charset=ISO-8859-2" http-equiv="content-type">
<title>Pamiętnik substancji</title>
</head>
<table border=0 width=1000 align=center>
<tr>
<td><img src=./grafika/logo.jpg></td>
</tr>
<td><form action=xsf.php method=post><input type="text" id="input-tags" class="demo-default" value="awesome,neat" size=1></td>
</tr>
</table>

<script>
$('#input-tags').selectize({
    delimiter: ',',
    persist: false,
    createOnBlur: true,
    create: function(input) {
        return {
            value: input,
            text: input
        }
    }
});
</script>

I chodzi o zmianę długości pola o id input-tags

0

Próbowałeś użyć css i width?

0

Nie działa w definicji stylów mam takie coś

input[type=text].s { width: 5px; color:red;}

I dalej jest takie długie pole tekstowe.

0

zobacz co Ci przeglądarka GENERUJE z tego inputa. inputa Ci ten skrypt zapewne usuwa.

(a sprawdziłem za Ciebie)

.selectize-control { width: 100px; }
0

Tak to miej więcej wygląda

<form method="post" action="xsf.php"> <input id="input-tags" class="s selectized" type="text" value="awesome,neat" tabindex="-1" style="display: none;">

I wygląda na to, że input jest zaznaczony kolorem jaśniejszym jak by go nie było przy pokazywaniu go przez firebuga

.selectize-control { width: 100px; }

A jak ty to sprawdziłeś.

0

no bo jest ukryty. przecież Ci napisałem jak to zrobić, nawet kopiuj-wklej Cię przerasta?

0

A jak wkleiłem na coś takiego

<script>
$('#input-tags').selectize-control({ width: 100 px;
    delimiter: ',',
    persist: false,
    createOnBlur: true,
    create: function(input) {
        return {
            value: input,
            text: input
        }
    }
});
</script>

To się pokazał standardowy formularz i nie napisałeś gdzie to wkleić.

1

przecież to kod css jest. nawet cytując mój kod zauważył byś <code class="css">

zresztą kurde, sam linijkę wyżej wklejasz kod CSS to chyba wiesz co to jest.

0

Jeszcze mam jeden taki problem Otó z pole textowe z parametrem text działa dobrze, ale jak zamiast tekstu wstawię wartość password to to pole zachowuje się normalnie jak text tylko z ta różnica, że zamiast gwiazdek wpisywane są normalne litery i cyfry jak zrobić, żeby to pole było password a jednocześnie wyglądało jak text.
Tutaj macie kod strony.

<script src="js/jquery.js"></script>
<script src="../dist/js/standalone/selectize.js"></script>
<script src="js/index.js"></script>

<head>
<link href="./style/domyslny.css" rel="stylesheet" type="text/css" />


<meta content="text/html; charset=ISO-8859-2" http-equiv="content-type">
<title>Pamiętnik substancji</title>
</head>
<table border=1 width=1000 align=center>
<tr>
<td><img src=./grafika/logo.jpg></td>
</tr>
</table>

<table width=400 align=center border=0>
<tr>
<td>
<font class=login>Twój login</font>
</td>
<td><div align=center><form action=kalendarz.php method=post><input type="text" id="input-tags" name = "login" class="demo-default"></div></td>
</tr>
<tr>
<td>
<font class=login>Twoje Hasło</font>
</td>
<td><div align=center><input type="password" id="input-tags2" name = "haslo" class="demo-default"></div></td>
</tr>

<tr>
<td colspan=2><div align=center><input type="submit" value=zaloguj></div></td>
</tr>

</table>

<script>
$('#input-tags').selectize({
    delimiter: ',',
    persist: false,
    createOnBlur: true,
    create: function(input) {
        return {
            value: input,
            text: input
        }
    }
});
$('#input-tags2').selectize({
    delimiter: ',',
    persist: false,
    createOnBlur: true,
    create: function(input) {
        return {
            value: input,
            text: input
        }
    }
});


</script>

Próbowałem zmieniać ten fragment text: input na ten fragment password: input. Ale to nie pomogło.

0

nie możesz sobie losowo zmieniać danych w skrypcie i liczyć, że Ci zadziała...
i po cholerę taki skrypt do haseł ? nie możesz normalnie zostawić?

0

Bo on będzie służył nie tylko do haseł.

0

no to nie używaj go na polach z hasłami i tyle

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1