Eksport do html

0

Mam taką postać: http://jsfiddle.net/267Bx/
Proszę o podpowiedź jak drugim polem typu input zmieniać atrybut href. Chciałbym pierwszym inputem zmieniać nazwę linku, drugim natomiast sam już URL.
Druga sprawa to nie wiem dlaczego w momencie pojawienia się w kodzie znaku "#" nie działa eksport. Tzn eksportuje kod do momentu napotkania znaku "#". Nie ma możliwości dodania np.

style="color: #f5f5f5;"
0

href dla danego obiektu zmienisz przy pomocy funkcji attr, np. $('#example').attr('href', 'nowy_url');
a problemu z # nie mogę powtórzyć. podaj przykładowe dane dla jakich problem występuje, jaki jest efekt, jaki być powinien i pod jaką przeglądarką testujesz.

0
kao3991 napisał(a):

href dla danego obiektu zmienisz przy pomocy funkcji attr, np. $('#example').attr('href', 'nowy_url');
a problemu z # nie mogę powtórzyć. podaj przykładowe dane dla jakich problem występuje, jaki jest efekt, jaki być powinien i pod jaką przeglądarką testujesz.

Dzięki za podpowiedź. Chyba pomogło: http://jsfiddle.net/ULQj2/
Eksport działa tak, ze przesyła do pliku .html kod pod zmianach wykonanych za pomocą inputów. W powyższym przypadku jest ok.
Ale gdy dodam w kodzie jakiś "#" to eksport zatrzymuje się na nim. Przykład: http://jsfiddle.net/GJE5V/
Przy okazji nie wiem jak rozwiązać link do eksportu. Teraz trzeba kliknać 2 razy, aby uzyskać eksport. Chciałbym tą sama czynność wykonać pod 1 linkiem (ważne aby eksport przechwycił zmiany wykonane inputami).

0

u mnie nic się nie "zatrzymuje". na czym polega to zatrzymanie? czy są jakieś błędy w konsoli?

Działa na Opera 12, Opera 22 (ta na Chromium, a więc na Chrome też zadziała raczej), na Firefox cały jsfiddle mi nie działa :P, Na IE działa, ale IE zamienił sobie kodowanie koloru :D --- data:text/html,<a id="example" style="color: rgb(255, 0, 0);" href="url">TEST URL</a>

0

Witam,
Powracam z tematem. Przykład: http://jsfiddle.net/sDHqJ/
Problem z jakim się borykam to wygląd składni po eksporcie. Jest praktycznie w jednej linii, ciągiem. Brak odstępów. Przy większym kodzie robi się to strasznie nie czytelne.
Jest jakaś możliwość aby eksportowany kod miał lepszy wygląd? Na przykład tak jak w podglądzie kodu w przeglądarce: view-source//www.example.com

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1