Slider Javascript

0

Witam, chcę zrobić prosty slider na stronie przy pomocy jQuery. Znalazłem ciekawą stronę z prostym sposobem: http://appleboy.github.io/jquery/example_2/

Zrobiłem wszystko tak jak tu. Wkleiłem kod do index.html, wrzuciłem plik slider.js z kodem jQuery, do indexu dodałem import tego właśnie pliku no i w css dopisałem styl. Slider nie działa jak należy. Strona: www.exilio-gaming.com na dole tam gdzie jest napisane: Reklama. Jak to mogę naprawić?

0

umiesciles pliki w glownym katalogu strony a w kodzie sciezka wskazuje ze powinny byc w katalogu "js". albo zmien sciezke albo przesun jquery i carousela do katalogu js , ew taki utworz i tam wrzuc. do tego nie mozesz umieszcac linkow do skryptow wewnatrz plikow .js

przesun te linijki:

<script src="http://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
<script src="https://raw.github.com/appleboy/jquery.slideShow/master/jquery.slideshow.min.js"></script>

do pliku html przed wywolaniem skryptow.

0

Dzięki za pomoc. Zrobiłem jak napisałeś, próbowałem 3 inne kody jeszcze i dalej nic. Możliwe jest, że któreś skrypty się "gryzą"?

0
 
Failed to load resource: the server responded with a status of 403 (Forbidden) http://cloud.github.com/downloads/malsup/cycle/jquery.cycle.all.latest.js
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://70.32.85.114/sites/default/files/jquery.bxSlider.min.js
Refused to execute script from 'https://raw.github.com/appleboy/jquery.slideShow/master/jquery.slideshow.min.js' because its MIME type ('text/plain') is not executable, and strict MIME type checking is enabled. (index):1
Uncaught TypeError: Object [object Object] has no method 'bxSlider' 

to jest zrzut z Twojej konsoli. trzy pierwsze pliki wrzuc do siebie na serwer. wygooglaj je, pobierz na dysk i wrzuc do siebie na serwer.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1