Nie działają wstawki html/js

Odpowiedz Nowy wątek
2013-06-08 17:01
0

Witam!
Mam wersję 2.5.11 Joomli na serwerach cba. Gdy chciałem wstawić kod JS:<div onload="alert('ok!');"></div> kod się nie wykonał. Postanowiłem więc użyć html:

 <frameset cols="180,*" border="0" frameborder="0" framespacing="0">
    <frame name="spis" noresize="noresize" frameborder="0" src="http://gpw4u.cba.pl/newAsk.php" />
    <noframes>
        <body>
            BLAD        
        </body>
    </noframes>
</frameset>

i tutaj również nic się nie wyświetla. Sprawdziłem źródło i okazało się że w źródle niby wszystko ok. Więc dlaczego to nie działa?

Pozostało 580 znaków

2013-06-08 19:22
0

wrzuć to na stronę i daj linka

nie działa prawdopodobnie przez to że cba jest beznadziejnym hostingiem, wstawiają reklamy i mogą blokować Twoje skrypty, ale może też być inny powód.


2013-06-08 19:42
0

Jeżeli odpowiadasz w temacie to odpowiadaj postem, nie komentarzem, bo co ja potem mam zrobić? Też napisać gigantyczny komentarz?

Użyj iframe zmiast frameset - frameset to specyficzny tag, prawdopodonie wymaga odpowiedniego doctype i w dokumencie nie powinno być nic innego niż te ramki. Ogólnie to jest przestarzałe rozwiązanie, za czasów IE5.5 i Windowsa 98 (a mamy rok 2013).

A czemu alert nie działa to nie powiem, bo go usunąłeś.


Pozostało 580 znaków

2013-06-08 19:57
0

Dzięki, z iframe działa ;)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0