Zniknęła strona z google

0

Witam,
Jakiś czas temu była strona pewnej osoby na google, ale po zmianie designu zniknęła ona z wyszukiwarki. Keywords są chyba dobrze wpisane http://ekol-dziwnowek.pl tutaj strona. Nie wiem dlaczego to się stało.

0

Dodałem tam stronę i wyskoczył mi taki błąd

W ciągu ostatnich 24 godzin Googlebot napotkał błędy (1) podczas próby uzyskania dostępu do pliku robots.txt. Aby uniknąć zaindeksowania stron wymienionych w tym pliku, odłożyliśmy indeksowanie. Ogólny wskaźnik błędów pliku robots.txt w Twojej witrynie to 100.0%.
Więcej szczegółowych informacji o tych błędach znajdziesz w Narzędziach dla webmasterów.

dodałem do strony plik robots.txt a w nij mam wpisane to User-agent: *

Powinno to załatwić sprawę?

0

Spradź sobie, chociażby tutaj: http://www.searchenginepromotionhelp.com/m/robots-text-tester/, masz tam zresztą kreator jeśli masz wątpliwości. Twoje robots.txt daje błąd: The line below must be an allow, disallow or comment statement - dopisz sobie linijkę Disallow: (jeśli chcesz coś zablokować, to tu), czyli masz np.

User-agent: *
Disallow: 
0

Hmm ja bym chciał żeby wszyscy mieli dostęp do strony. Najlepiej dać wtedy tak?
User-agent: *
Allow:

1
Kernelus napisał(a):

Hmm ja bym chciał żeby wszyscy mieli dostęp do strony. Najlepiej dać wtedy tak?
User-agent: *
Allow:

Biegnij do google i szukaj!!!!! Dopiero potem na forum...

linijka Disallow: (z pustymi danymi pokazuje, że nic nie blokujesz) czyli dajesz wszędzie dostęp ;)
linijka Allow: (z pustymi danymi pokazuje, że NIC NIE UDOSTĘPNIASZ) czyli nie dajesz dostępu?

czyli albo zostaw tak jak podałem (tak jest dobrze), albo udostępnij coś dla botów :]

User-agent: *
Allow: /

W powyższym dajesz dostęp do wszystkich podkatalogów...

0

Dałem tak jak na początku podałeś
User-agent: *
Disallow:

Lecz dalej jest błąd. Coś powalczę z tym, dzięki za pomoc. :)

2

W sumie nie wiem, czemu tamten tester się tak burzy.. ;) Daj sobie to poniżej i to mu przechodzi (z jedną pustą linią na końcu)

User-agent: *
Allow: /
0

Ooo teraz się nie burzy, dzięki. :)

0

Swoją drogą, zobacz np. to: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fekol-dziwnowek.pl%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0 i bierz się za poprawki ;)

BTW: to strona w Twoim wykonaniu? Mieszasz w kodzie strasznie:

<div class="grid_8" style="width:300px;text-align:justify;text-align:center;">
<div class="margbot1">
<p class="text-2 marg2">
<script type="text/javascript"> $(function() { $('#gallery a').lightBox(); });</script>
<style type="text/css">	
#gallery {	background-color: transparent; width: 100%;margin-left:-11px;	}
#gallery ul { list-style: none; } #gallery ul li { display: inline; } #gallery ul img {height: 130px;width:260px;margin:25px;margin-bottom:10px;margin-left:0px; border: 5px solid #d8d8d8; border-width: 5px 5px 5px; border-bottom-left-radius: 5px;border-bottom-right-radius: 5px;border-top-left-radius: 5px;border-top-right-radius: 5px; }

i tak na całej stronie...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1