Vermis - logowanie

Odpowiedz Nowy wątek
2013-05-21 21:24
0

Skonfigurowałem Vermis, uploadowałem na serwer, skonfigurowałem bazę. Wszystko powinno działać poprawnie.

Sęk w tym, że w logując się, link w formularzu prowadzi do "/login", ale zamiast przejść z "domena.pl" do "domena.pl/login", przechodzi do "localhost/login". Gdzie tkwi problem?


Pozostało 580 znaków

2013-05-21 21:52
1

otwórz sobie projekt na dysku w jakimś IDE, otwórz opcję przeszukania wpisz "localhost" i znajdziesz jakiś plik z konfiguracją


Pozostało 580 znaków

2013-05-22 15:06

_vermis/config/


Women were the reason I became a monk - and, ah, the reason I switched back...

Pozostało 580 znaków

2013-05-22 15:22
0

Tak, to już znalazłem. Teraz jednak wyświetla mi się błąd 500, "związany prawdopodobnie" z plikiem .htaccess. Hosting: cba.pl. Po usunięciu pliku .htaccess, strona informuje nas, że nie istnieje adres "domena/login".
Plik .htaccess:

RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule !\.(js|ico|gif|jpg|jpeg|png|css|htm|html|htc)$ index.php

Pozostało 580 znaków

2013-05-22 17:40
1

po pierwsze zmień hosting, cba to jakieś g**no doklejające reklamy, działające na dziwnie skonfigurowanym serwerze. jest setki innych darmowych, bez reklam itd.

http://www.free-webhosts.com/free-php-webhosting.php pełna lista, z ocenami, komentarzami, listowanymi ficzerami itd.


Okej, zaraz zobaczę, jak będzie działać na heliohost, był dość wysoko w tej liście (za którą bardzo mocno dziękuję, może się przydać) - ShookTea 2013-05-22 17:53

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0