PHP czy Python

0

PHP czy Python do tworzenia stron, aplikacji, który język preferujecie i dlaczego ? Python wydaje mi się, że ma większe możliwości, jednak większość stron używa PHP(składnica bardziej C podobna), wordpress itp.

0

Jeśli chcesz się bawić tylko w strony internetowe, to zdecydowanie PHP.

0

W sumie to perl jest z nich wszystkich najlepszy...

0

php i tylko php - i tak się na tym w 99% kończy :)

Marooned napisał(a)

domagasz się od trolla by podawał argumenty? w dziale flame? proszę Cię ;-)

dlaczegóż aż trolla??? poza tym i w dziale flejm można z sensem pisać... czasem...

0

zdecydowanie python

2
zsadqwasd napisał(a):

zdecydowanie python

Dlaczego? Do php można usiąść znając dwie instrukcje języka, do pythona trzeba co najmniej podstawy znać... Php można władować do html-a, pythona tak już nie użyjesz... Hostingów bezpłatnych php od cholery, z pythonem to raczej mało korzystnie wygląda...

Jak widzisz php rządzi ;)

Więc powtórzę za @Rev'em: dlaczego? podaj argumenty.

0

Hostingów bezpłatnych php od cholery, z pythonem to raczej mało korzystnie wygląda...

Jest GAE, bez reklam i z sensownymi limitami.

0

Nikt jeszcze nie odpowiedział, że Ruby?
Ruby on Rails, Sinatra, Slim, Haml, Sass… Wszystko to powstało pierwotnie dla Rubiego. Haml i Sass są teraz popularne nie tylko w Rubim, a na RoR i Sinatrze wzoruje się multum frameworków z PHP i Pythona.

Pisałem w PHP parę lat i zawsze gdy przychodzi mi stworzenie jakiejś strony w PHP zamiast Rubim to mnie odrzuca. Aplikacje webowe to nie są jakieś programistyczne majstersztyki by porównywać bardziej zaawansowane aspekty języka, i w tym przypadku imho jedną z najważniejszych rzeczy jest spójność i POLA https://en.wikipedia.org/wiki/Principle_of_least_astonishment, które cechują Rubiego i z którymi PHP nie ma wiele wspólnego.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1