Problem ze zmiennymi w POST

0

Witam

Mam pytanie dotyczące zmiennych w tablicy POST. Mianowicie mam formularz, w którym przesyłam właśnie metodą POST dane do innej strony, ale okazuje się, że wyciągając jakąś zmienną z tej tablicy otrzymuję komunikat w postaci "(...)undefined index: xxx in(...)". Błąd ten pojawia się czasami, mimo że w samym skrypcie niczego nie zmieniam. W formularzu jest np. 10 zmiennych, z czego nie mogę odczytać 3 i błąd jeżeli się pojawia to zawsze dotyczy tych samych zmiennych. Dane z tablicy odczytuję w następujący sposób:

$x = $_POST['xxx'];

Skąd mogą się wziąć takie błędy? Dlaczego czasami zmienne nie są widoczne w tablicy POST? Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki!

0

Tych wartości po prostu nie ma w tej tablicy. Czy te pola są zablokowane, albo czy są typu checkbox?

0
Sarrus napisał(a):

Tych wartości po prostu nie ma w tej tablicy.

Wiem, że tych danych nie ma w tej tablicy, chciałem wiedzieć jakie są możliwe przyczyny :)

Sarrus napisał(a):

Czy te pola są zablokowane, albo czy są typu checkbox?

Jedno pole to select i jako value są wartości od 0 do 4, a drugie pole to radio też w ratościami od 0 do 4.

I tak jak pisałem wcześniej, z całego zbioru wszystkich pól formularza brakuje tylko tych kilku, pozostałe pola są w tablicy POST prawidłowo, i to tylko czasami.

0

Daj cały formularz, bo tak to możemy dumać. Żadnego błędu od strony PHP czy implementacji formularzy w przeglądarce tu nie będzie - zostaje tylko Twój błąd, a tego bez kodu nie wskażemy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1