Odświeżanie wybranego div'a

0

Witam na początek powiem, że nie potrawie tłumaczyć więc spróbuje to wyjaśnić jak najprościej, od niedawna się męczę z tym jak odświeżyć wybranego diva bez wczytywania do niego innego zewnętrznego pliku?

Powiedzmy ,że mam plik index.php a w nim:

<div id='odswiezenie'>jakas wiadomosc</div>
<button>Odśwież</button>

i jak zrobić aby div się odświeżał z jego zawartością ? (bez wczytywania do niego innego pliku)
na razie potrawie coś takiego :

var refreshId = setInterval(function()
{
     $('#odswiezenie').load('plik.php');
}, 1000);

A mi chodzi coś w stylu:

var refreshId = setInterval(function()
{
     $('#odswiezenie').load('#odswiezenie');
}, 1000);

Więc jesli ktoś zroumiał co napisałem mógłby mi podpowiedzieć jak to zrobić ?

Z góry dziękuje :D

1

I niby na jakiej podstawie chcesz odświeżyć dane nie pobierając ich skądś? Mają magicznie teleportować się do przeglądarki?

Czy Tobie chodzi o "reset" zawartości diva do postaci w jakiej był po władowaniu strony?
Jeżeli chodzi Ci o to drugie no to po prostu zrób sobie ukrytego diva, który będzie przetrzymywał zawartość oryginalną i w razie potrzeby ją przywracaj.

0

Niee... teleportacja ? ty w bajki wierzysz ? ja myślałem o przenoszeniu w czasie

Ale dzięki ... o tym nie pomyślałem.

PS.dopiero ucze się JS i myślałem ,że jest funkcja która sama wczytuje dane z diva i je ponownie wyświetla :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1