Skalowanie GIF

0

Witam

próbuje zmniejszyć, przeskalować obrazek GIF (coś się tam zmienia w nim, jakaś postać; nie stały) w PHP.
Wykorzystałem funkcje :

imagegif

, działa, ale wyświetla się "stały" GIF, bez animacji.

Jest też biblioteka ThumbLib ale nie widzę żeby tu można było coś robić z gifem, pomóżcie !

2

"resizing animated gif php"

0

ktoś próbowałe kiedyś tego :

exec("convert $oldFile -coalesce $oldFile");
exec("convert -size $imgW"."x"."$imgH $oldFile -resize  $width"."x"."$height $newFile");

Nie zwraca wyniku, czyli $newFile, brak pliku

0

Ale masz zainstalowane oraz dostępne na serwerze imagemagick?

3

nowoczesne programowanie:

  1. chrzanić opisy i manuale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2. kopiuj wklej kod!
  3. NIE DZIAŁA!
  4. post na forum!
0

to nie programowanie - nikt nie pisał, że jestem programistą a nowicjuszem, więc nie dziw się !

Zamiast pisać durne posty, lepiej być pomógł dzek69

2

Ale czytać nie umiesz? w tym samym poście, który przekopiowałeś bez czytania masz rozwiązanie:

Jeremy Stanley napisał(a)

UPDATE: If you don't have ImageMagick access, you should be able to use a combination of the following steps to resize an animated gif (assuming you have GD access):
Detect if the image is an animated gif: http://stackoverflow.com/questions/280658/can-i-detect-animated-gifs-using-php-and-gd (top answer)
Split the animated gif into individual frames: http://phpclasses.elib.com/browse/package/3234.html
Resize the individual frames: http://www.akemapa.com/2008/07/10/php-gd-resize-transparent-image-png-gif/
Recomposite the frames into an animated gif again: http://phpclasses.betablue.net/browse/package/3163.html

This is definitely much more intensive than the ImageMagick route, but it should be technically possible.

Masz tu nawet poprawione linki do phpclasses, żebyś nie musiał sam szukać:
http://www.phpclasses.org/package/3234-PHP-Split-GIF-animations-into-multiple-images.html
http://www.phpclasses.org/package/3163-PHP-Generate-GIF-animations-from-a-set-of-GIF-images.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1