prettyPhoto nie działa pod IE

Odpowiedz Nowy wątek
2012-07-16 16:46
0

Witam.

Czy mógłby ktoś zerknąć na stronę i zobaczyć dlaczego nie działa mi otwieranie zdjęć w prettyPhoto w przeglądarce IE. Wszystko działa w firefox, a konsola błędów pokazuje tylko error odnośnie opacity.

Czas: 2012-07-16 16:44:56
Ostrzeżenie: Błąd podczas przetwarzania wartości dla „opacity”. Deklaracja opuszczona.
Plik źródłowy: http://localhost/penny/index.php?view=index
Wiersz: 0

http://mati1988k.phpnet.us/in[...]=product&prod_type=sn50c6

Pozostało 580 znaków

2012-07-16 16:54
0

U mnie jest takie:

jPw9E.jpg

Ot IE się nie polubiło z czymś, sprawdź sobie w źródle (IDE pewnie Ci podpowie).
Co ciekawe ja z powodzeniem stosowałem różne wersje PP pod IE od 2 lat - tylko w wersji niezminimizowanej/niespakowanej, bo musiałem coś tam zmieniać (nie błąd, customizacja) - a kompresować potem mi się nie chciało/nie zależało.


Pozostało 580 znaków

2012-07-16 17:17
0

No to znalazłem błąd chodziło o to, że źle wyłączyłem social tools. Wiec rodzi się pytanie jak to zrobić :).

social_tools: false//'<div class="twitter"><a href="http://twitter.com/share" class="twitter-share-button" data-count="none">Tweet</a><script type="text/javascript" src="http://platform.twitter.com/widgets.js"></script></div><div class="facebook"><iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?locale=en_US&href={location_href}&amp;layout=button_count&amp;show_faces=true&amp;width=500&amp;action=like&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;height=23" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:500px; height:23px;" allowTransparency="true"></iframe></div>' /* html or false to disable */

Ja zrobiłem tak ale to właśnie nie działało.

social_tools: ''//'<div class="twitter"><a href="http://twitter.com/share" class="twitter-share-button" data-count="none">Tweet</a><script type="text/javascript" src="http://platform.twitter.com/widgets.js"></script></div><div class="facebook"><iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?locale=en_US&href={location_href}&amp;layout=button_count&amp;show_faces=true&amp;width=500&amp;action=like&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;height=23" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:500px; height:23px;" allowTransparency="true"></iframe></div>' /* html or false to disable */

Takie coś zadziałało ale nie wiem czy to eleganckie rozwiązanie.

edytowany 1x, ostatnio: mati1988k, 2012-07-16 17:21

Pozostało 580 znaków

2012-07-16 17:43

Ty edytujesz bibliotekę???
Wgraj tam z powrotem oryginał!

I zmień tylko wywołanie:

$("a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto();
// na
$("a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({social_tools: false});

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0