CSS DIV IE FIREFOX problem

0

Witam. Mam taki problem:

CSS
#content-box {
width:946px;
height:300px;
background-image:url(../img/content-box-bg.png);
background-repeat:repeat;
border-color:#565656;
border-style:solid;
border-width:0px 2px 0px 2px;

}
DIV

więc gdy oglądam stronę w Firefox wszystko jest ok lecz gdy przez IE całość się zmniejsza o 2px z lewej i 2px z prawej wygląda to mniej więcej tak:

FIREFOX jest ok

| header |

| |
| |
| |
| content box |
| |

IE dupa

| header |

| |
| |
| |
| content box |
| |

całości się nie trzyma. Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi. Pozdrawiam.

coś źle to wyszło

header ma 950px
firefox wyświetla dobrze 946px + 2px border left + 2px border right = 950px
w IE muszę dać width:950px żeby działało dobrze na IE lez znowu wtedy firefox źle wyświetlka.

0
niebanau napisał(a):

firefox wyświetla dobrze 946px + 2px border left + 2px border right = 950px
w IE muszę dać width:950px żeby działało dobrze na IE lez znowu wtedy firefox źle wyświetlka.

dodałeś?

<!DOCTYPE html>
0

A rzeczywiście, poprawiło to problem. dziękuję za podpowiedz. pozdrawiam.

0

ojaciepie.. to teraz zamiast screenshotów wkleja się krzywe ASCII arty? Bo, że jak się ma problem, a się nie pokazuje kodu - to się wszyscy przyzwyczaili z momentem powstania pierwszego forum dla programistów.
Następnym razem przyjdę do mechanika, opowiem mu "po swojemu" o problemach z samochodem, ale auto zostanie w domu. A na kolejny raz narysuje mu ołówkiem w zeszycie w którym miejscu coś stuka.
Masz szczęście, że Twój problem był banalny

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1