w poszukiwaniu hostingu... :)

0

Witam, szukam hostingu oraz domeny. Możecie mi podać jakieś swoje strony z ofertami. Bo zauważyłem, że momentami jest spora zbieżność cenowa różnych firm. Np home.pl czy nazwa.pl wydają się okrutnie drogie, niby 1and1.pl tańsze, ale czytałem, że ludzie nie bardzo polecają tego hostingu. A co Wy na to? Skąd bierzecie hosting ?

0

Webio.pl

0

hekko.pl
webh.pl

nazwa/home nie bierz, zapłacisz przepłacisz za gówniany hosting z gównianym panelem.

0

polecam z doświadczenia http://glowanet.pl/ :)

0

Ja z czystym sumieniem mogę polecić linuxpl.com. Korzystam z hostingu od lat, trzymam aplikacje zarówno php'owe jak i napisane w Javie. Ceny umiarkowane, a świetni ludzie pracują w tej firmie i na serio większość problemów załatwiają od ręki.

0

Już czytam i porównuję hostingi :) dzięki serdecznie ;) Jak macie coś jeszcze to proszę piszcie :D

0

a jak to jest z pliczkiem .htaccess? jak wrzucę go do katalogu głównego to będzie śmigać, tak jak jest to na localhoscie w xampp?

0

netmark.pl

0

Zastanawiam się nad tym hostingiem za 110zł. http://glowanet.pl/hosting-bez-limitu-transferu.html co o tym sądzicie ?

0

Jest limit CPU, jak zresztą wszędzie. O ile nie zrobisz serwisu z downloadem (co może być zabrionione przez jakiś regulamin) to kiepsko kodząc możesz bardzo szybko przekroczyć limit CPU. Ja bym się tak nie napalał na ten nieograniczony transfer.

0

zamówiłem okres próbny na hekko.pl na 14 dni :) powiem, że panel etc jest spoko, ale obawiam się nad samym działaniem serwera ;/ zgrywam teraz pliki na serwer z transferem 50 kilobajtów/s tak Panowie 50 KILOBAJTÓW :D ale tandeta :D 45 MB wysyła mi i wysyła, jeszcze dobrze, ze w rara to spakowałem ... żal :)

0

Wtf? Na pewno mieszkasz w Polsce? Hekko nie pamiętam gdzie mają serwery, ale u mnie z Rzeszowa spokojnie leci upload max łącza (aktualnie 118KB/s - zawsze tak jest - klik), download także max łącza (~500KB/s), w nocy mam 3x szybciej i też zawsze leci max. Pingi na poziomie 20ms.

edit do komentarza:
panel i przeglądanie folderów po ftp działa błyskawicznie.
zrób speedtesta, bo może Twoje łącze dziś nie daje rady, a jak speedtest będzie ok to próbuj kolejny hosting, od tego masz okres testowy, żeby sobie sprawdzić ;)

0

kuma ktoś może co to za błędy: http://poniat.th4.pl/travel/ ??? chmod jest na 777

1

Warning: rename(/tmp/wrtZhESGX,./templates_c/c0360d049dff10f364dfc53ba2cc3958abf6ee6d.file.index.tpl.php) [function.rename]: Permission denied

Durny admin zrobił chmod 700 /tmp dla "bezpieczeństwa". Uczcijmy to minutą ciszy ;d

0

To może teraz ja napiszę coś od siebie :d Jeśli chodzi o programy do obsługi połączeń klient - serwer polecam SmartFTP :) A jeśli chodzi o transfer plików, to polecam wrzucać tylko i wyłącznie pliki spakowane :) nie karzy serwer rozpakowuje rar'a, ale zip'a niemal każdy. Przerzucając plik zapakowany w *.zip transfer rośnie nawet kilkakrotnie :) Ja w sumie zawsze tak robiłem :D A teraz zrobiłem tak, że wrzuciłem po prostu wszystkie pliczki na raz :D

0

smart ftp jest znowu przekombinowany. tysiące ikonek, okienek itd. no ale nie znam niczego wybitnie dobrego. stary ws_ftp pro był fajny (10 lat temu?), ale teraz to już badziewie.

a z tym pakowaniem to nic nowego, ja sam hejtuję ftp jak tylko się da m.in. za te "rozmówki" serwera z klientem podczas wysyłki każdego nowego pliku, co powoduje, że wgranie jakiejś biblioteczki z mnóstwem małych plików to jest katorga. no ale to się raczej nie zmieni.

1

SFTP! WinSCP!

0

gFTP, putty

0

Samba!

user image

0

Jakich funkcji wbudowanych w PHP używacie do filtrowania danych z $_POSTa i $_GET? Ja mam coś takiego:

$strona = mysql_real_escape_string(addslashes(strip_tags($_GET['strona'])));

Problem mam z

mysql_real_escape_string

:/ Bo wywala mi błąd ...

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NO) in /home/poniat/domains/poniat.th4.pl/public_html/rekreacja.php on line 15

0

mysql_real_escape_string wymaga istniejącego połączenia z MySQL.
addslashes działa bardzo podobnie (jak nie tak samo). ale nie rozuiem dlaczego używasz ich dwóch na raz. będziesz miał podwójne backslashe.
zadbaj też na początku skryptu o sprawdzenie magic_quotes_gpc i jego wyłączenie, bo jak jest włączone to będziesz miał nawet potrójne backslashe

0

generalnie zmienne traktuj funkcjami zgodnie z przeznaczeniem zmiennych.

  • Jeżeli chcesz zmienną od usera (post, get) TYLKO wyświetlić - samo strip_tags jest ok (ew zamiast strip_tags użyj htmlspecialchars).
  • jeżeli chcesz wpakować do bazy danych - to najlepiej mysql_real_escape_string - addslashes nie jest 100% bezpieczne: http://is.gd/j7zz2G a skoro używasz sqlite - to zainteresuj się jakie tam masz funkcje do escapeowania. są też wynalazki typu PDO - nigdy PDO nie stosowałem, więc Ci nie podpowiem dokładniej (ja korzystam z własnej małej klasy do obługi MySQL i używam mysql_real_escape_string) .. ew. htmlspecialchars z flagą ENT_QUOTES powinno być bezpieczne (poczytaj)
  • jeżeli zmienna ma być tylko pod wybór w switch - to w ogóle nic z nią nie rób - po co?
0
dzek69 napisał(a)
  • jeżeli chcesz wpakować do bazy danych - to najlepiej mysql_real_escape_string - addslashes nie jest 100% bezpieczne: http://is.gd/j7zz2G a skoro używasz sqlite - to zainteresuj się jakie tam masz funkcje do escapeowania. są też wynalazki typu PDO - nigdy PDO nie stosowałem, więc Ci nie podpowiem dokładniej (ja korzystam z własnej małej klasy do obługi MySQL i używam mysql_real_escape_string) .. ew. htmlspecialchars z flagą ENT_QUOTES powinno być bezpieczne (poczytaj)

Obecnie nikt normalny nie używa czystych funkcji mysql_*, wymyślanie koła na nowo to też ryzykowna zabawa - przeoczenie czegoś powoduje dziesiątki okazji na SQLi. Polecam PDO lub inną bibliotekę która umożliwia coś więcej niż ręczne klejenie zapytania. Wtedy escape-ować w ogóle nie musimy.

0

A teraz ? Coś takiego może być ?

 
	public function zabezpieczenie($zmienna)
	{
		return $this->mysqli->real_escape_string (addslashes (strip_tags  ($string, ENT_NOQUOTES)));
	}
0

Pisałem:

Polecam PDO lub inną bibliotekę która umożliwia coś więcej niż ręczne klejenie zapytania

Cała reszta tych zabawek jest dziurawa jak ser, do d**y i wcale nie trzeba się z tym katować.

Za karę wkuwaj na pamięć:
http://php.net/PDO

0

Polecicie mi strony z domenami ? Widzę, że ceny za odnowienie etc trochę się różnią między firmami ;/ 0d 49 - 100zł + ewentualny VAT

0

ovh.pl ma często najtaniej, mają tylko debilny panel do zarządzania i każda zmiana długo trwa - ale jak to przeżyjesz to raczej najtaniej.

0

Podepnę się pod temat, bo też szukam hostingu (aktualny wygasa mi za 10 dni i szukam tańszej alternatywy, ale chyba nie ma... o czym później). Wymagania mam raczej średnie, trochę do eksperymentów w środowisku produkcyjnym, trochę do utrzymania prywatnego forum dla wąskiego grona znajomych, trochę do dzielenia się z nimi plikami przez FTP (głównie zdjęcia, dokumenty, etc, żadne tam warezy - mamy autorski mini-programik, który z menu kontekstowego wyślij do wrzuca co się tam kliknie na ftp i od razu generuje linka do przesłanego pliku), na swój blog, a także żonka prowadzi swoje babskie forum, które przez lata lekko się rozrosło (baza ma ze 300-400MB).

Przejrzałem oferty następujących firm:

  • ovh.pl - 25GB miejsca, nieograniczony transfer, 10x2GB emaile (10MB limit per mail!), 1 baza MySQL 50MB za ~120zł rocznie, dodatkowa baza jest droższa niż sam hosting - ogólnie kiepsko
  • az.pl (tu mam obecnie) - 50GB miejsca, nieograniczony transfer, nielimitowane konta mail, 10 baz MySQL i 10 baz PostgreSQL bez limitu, korzystam u nich z hostingu już 4ty rok i nie zauważyłem większych problemów, minusem jest cena, co prawda 240zł na 2 lata to tanio przy nowym koncie, ale przedłużenie dalsze jest o połowę droższe (więc efektywna cena to coś koło 250zł/rok), a brać co 2 lata nowe konto i przenosić dane to upierdliwa rzecz, do tego nieważne co na tym koncie robiłem (a różne rzeczy tam robiłem, włącznie z obciążającymi skryptami) to ani razu skargi nie było, cenowo najlepsza chyba oferta
  • nazwa.pl - 50GB miejsca, reszta bez limitu, koszt: 369zł/rok (pierwsze 6mcy darmo)
  • home.pl - 50GB miejsca, transfer roczny 12TB, nielimitowane konta mail, 20 baz MySQL bez limitu, cena podobna jak w nazwa.pl czyli 369zł/rok (pierwszy rok w promocji za 146zł)
  • 1&1.pl - 10GB miejsca, nieograniczony transfer, 100 kont mail po 2GB każde, jedna 1GB baza MySQL, za 146zł/rok LUB 50GB miejsca, nieograniczony transfer, 1000 kont mail po 2GB każde, 25 baz MySQL po 1GB każda i domena .pl w pakiecie gratis za 293zł/rok (w obu wariantach pierwsze 6mcy jest free)

Znacie może jakieś inne ciekawe oferty?

0

Czemu szukasz kont z "nieograniczonym transferem"? NIE MA czegoś takiego. Nieograniczony transfer oznacza, że inne współbieżne parametry będą niskie, albo zabezpieczą się odpowiednimi wpisami w regulaminie pozwalającymi wywalić Cię bez zwrotu pieniędzy w dowolnym momencie, gdy zaczniesz przekraczać ustaloną wewnętrznie granicę.

Tak jak pisali koledzy wyżej - lepiej brać coś z konkretnie opisanymi limitami, niż hosting z iluzorycznym brakiem limitu, który może nas wydymać w każdej chwili.

0
Demonical Monk napisał(a):

Czemu szukasz kont z "nieograniczonym transferem"? .

Nie szukam. Czy napisałem, że to jest konieczne wymaganie? Nie sprecyzowałem dokładnie żadnego parametru tylko nakreśliłem pi razy drzwi do czego potrzebny mi hosting, a następnie przejrzałem oferty firm, które się kiedyś tam o ucho obiły i porównałem co mają wypisując to. To, że te firmy mają tylko i wyłącznie takie oferty to nie moja przecież wina. Przez ok. 6 lat korzystania z różnych dostawców (w tym 4 na az.pl) mniej więcej wiem jaki ruch generuje to co potrzebuję i nie jest to dużo.

Demonical Monk napisał(a):

NIE MA</b> czegoś takiego. Nieograniczony transfer oznacza, że inne współbieżne parametry będą niskie, albo zabezpieczą się odpowiednimi wpisami w regulaminie pozwalającymi wywalić Cię bez zwrotu pieniędzy w dowolnym momencie, gdy zaczniesz przekraczać ustaloną wewnętrznie granicę.

Zdaję sobie sprawę, że to PRowe bajki, tak jak kiedyś w Erze rozmowy bez limitu oznaczały 2000 minut miesięcznie.

Demonical Monk napisał(a):

Tak jak pisali koledzy wyżej - lepiej brać coś z konkretnie opisanymi limitami, niż hosting z iluzorycznym brakiem limitu, który może nas wydymać w każdej chwili.

Uhm... na hostingach z limitami RAM i CPU, jakimiś punktami za wykorzystanie zasobów. To ja dziękuję, postoję. Na az.pl mam konto od 4 lat i poza wciskaniem domen az.pl za które sobie potem liczą kasę (ale wystarczy mail i ją odpinają) to innych przekrętów się nie dopatrzyłem, ani tym bardziej iluzorycznych parametrów, czy wywalania konta bez pytania.

Mówisz, że lepiej brać co innego to proszę podaj firmy gdzie mogę tego szukać, bo przykładu nie podałeś ŻADNEGO.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1