Pozycjonowanie pod $_GET

0

witam,
mam kilka podstron na stronie i strona jest dynamiczna stworzona za pomocą $_GET
i chciałbym się dowiedzieć jak wy pozycjonować każdą podstronę osobno.
Co mam zrobić w nagłówku head żeby każda podstrona była widziana na inne słowa kluczowe i opis?
pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc

0
  1. Jeśli PHP to użyj URL rewriting - mod_rewrite w Apache.
  2. Zapomnij o meta-keywords. Google to olewa całkowicie.
0

Żeby była jasność, Wibowit w pkt. 2 mówi o "keywords". Tytuł i opis jak najbardziej mają znaczenie.

@Wibowit: skoro $_GET to i PHP myślę ;)

0

myślę że znaczniki meta są potrzebne w każdej podstronie, więc mam to zrobić w mod-rewrite?
czy są na to jeszcze jakieś sposoby?

0

Najpierw przeczytaj co to mod_rewrite i czego dotyczy, błagam :|

Wibowit napisał dokładnie - znaczniki META nie są wcale potrzebne, bo Google od dawna je olewa. Liczy się treść i wygląd linków. Upiększyć linki możesz za pomocą mod_rewrite. Na 4programmers korzystamy z podobnego dobrodziejstwa, rezultat jest taki, że zamiast linku wyglądającego tak:

http://4programmers.net/Forum/825771

uzyskujemy link:

http://4programmers.net/Forum/Webmastering/195007-pozycjonowanie_pod_$_get

Google znacznie lepiej na to patrzy i lepiej indeksuje.

0

doskonale to rozumiem, dotyczy to nazwy i rozumiem doskonale, ale jeżeli do takiej strony chce zoptymalizować treść to muszę do tego wrzucić znaczniki meta i trochę zmian porobić na stronie, chodzi o to żeby wszystkie strony zostały zaindeksowane a przy każdej znajdował się inny opis i dotycyzł innych słów kluczowych

0

Umiesz czytać? Dwa razy napisaliśmy, że Google nie zwraca uwagi na znaczniki META. Największe znaczenie ma treść strony i zaufanie Google do niej.

0

skoro nie zwraca uwagi, to jaki opis będzie mi się pojawiał pod linkami - zawsze taki sam? A ja chcę, żeby pojawiał się inny...
Doskonale zrozumiałem co chcecie mi przekazać.

0
STaN007 napisał(a)

skoro nie zwraca uwagi, to jaki opis będzie mi się pojawiał pod linkami - zawsze taki sam? A ja chcę, żeby pojawiał się inny...
Doskonale zrozumiałem co chcecie mi przekazać.

Fragmenty strony, które uważa za najbardziej pasujące do zapytania?

0

Oki rozumiem dziękuję za tą właśnie odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie

2

@Demonical Monk te, bo jak Cię trzasnę! Czego go wprowadzasz w błąd?

@STaN007 Google KORZYSTA ze znaczników Meta! Tj. title i description, a Demonicala nie słuchaj ;) Jak brakuje meta description, bądź może z jakiegoś innego powodu (np w opisie nie ma nic o Twojej frazie, której poszukujesz, a jest w treści strony) - to Google faktycznie wrzuca w opis przy wyszukiwarce fragment strony, ale często (sprawdziłem na paru stronach, które składałem) wyświetla się tam meta description, a to, że meta title jest tytułem pojawiającym się przy wyszukiwaniu wspominać nie trzeba chyba?
Także tagi uzupełnij, meta keywords jest tylko olewane całkowicie przez Google, ale innym wyszukiwarkom może się przyda?

0

dobrze, to jak uzupełnić inne tagi dla każdej podstrony?

1

nie rozumiem w ogóle pytania. Zakładam, że w php includujesz jakiś nagłówek.
No to jeżeli podstrony biorą się z bazy danych, to w bazie danych zapisuj też do każdej podstrony znaczniki meta, jeżeli nie, no to coś w stylu:

switch ($_GET['podstrona']) {
  case 'o_mnie':
    $keywords = "slowa, kluczowe, o mnie";
    $description = "podstrona o mojej wspaniałej osobie";
    $title="Imperium Zła - o autorze strony";
  case 'galeria':
    // kod
  default:
    $keywords = "zło, imperium, inne, słowa";
    $description = "Strona poświęcona czemuśtam, bla bla, opis";
    $title="Imperium Zła - strona główna";
    
}

echo '<meta name="Keywords" content="'.$keywords.'" />
<meta name="Description" content="'.$description.'" />
<title>'.$title.'</title>';

Albo zamiast case używaj if i elseif.

A jeżeli to nie to o co Ci chodzi (bo mi się wydaje ciut dziwne, żeby o to pytać) to wyjaśnij lepiej, może podaj jakiś kod, cokolwiek.

0

tylko się chciałem upewnić, że to jest dobre wyjście:) dziękuje Ci bardzo pozdrawiam:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1