Obramowanie wokół apletu

0

Czy jest bardziej elegancki sposób narysowania ramki dokładnie wokół apletu niż poniższy?

<div style="width:666;...."><applet width="666" ...></applet></div>

Chciałbym uniknąć dwukrotnego podawania szerokości.

0

width:666; w stylach i tak Ci nie działa przecież (nie określiłeś jednostki) ;P

0

Przecież widzę, że działa, określiłem jednostki.

0

Określiłeś? To jaką jednostkę określiłeś w tym fragmencie?

<div style="width:666;....">

Podpowiedź: nie określiłeś żadnej ;)

Rozwiązań jest kilka. Dodanie obramowania do elementu applet (+upewnienie się, że ma display: block), jak rozumiem, nie działa? Wtedy ramka musi być na divie. Żeby obejmował ściśle aplet, nie mając nawet zdefiniowanej szerokości, daj mu display: inline-block lub float: left (+daj clearfix jakiś, żeby elementy pod divem Ci się "dziwnie" nie zachowywały).

0

Uważacie, że ten kod

<div style="width:666;...."><applet width="666" ...></applet></div>

jest cytatem ze strony? hm..
Na stronie jest tak:

<div class="aplet"><applet code="StarPolygon" archive="Tools.jar" width="1100" height="800"></applet></div>
0

Piszemy o kodzie, który tu zamieszczasz. Nie wiemy -- bo nie mamy jak -- co tam masz na stronie. Zresztą, w tym kodzie ze strony też nie zdefiniowałeś jednostki, bo nie masz w ogóle deklaracji CSS width, więc nie wiem gdzie to zrobiłeś (a napisałeś, że to zrobiłeś).

To nie jest jednak najważniejsze. Probowałeś rozwiązań, które podałem wyżej? Powinny pomóc. Jak nie, daj link do strony lub zamieść jak najmniejszy, PEŁNY, replikujący problem przykład tutaj, na jsfiddle.net czy gdzie tam chcesz.

0
  1. Przecież napisałem, że podane rozwiązanie działa, tylko mi nie odpowiada bo wymaga podawania szerokości w dwóch miejscach. Kod jest zatem raczej nieistotny, ale jak się domagasz.
  div.aplet
  {
      width:1040px;
      padding:0px;
      border:1px solid black;
      margin:0px;
  }
...
  <div class="aplet"><applet code="RandomTriangles" archive="Tools.jar" width="1040" height="640"></applet></div>  
  1. Sprawdziłem pierwszą Twoją propozycję (ramka w znaczniku <applet>). Od takiego rozwiązania dzisiaj rano rozpocząłem, zrobiłem literówkę i nie działało, więc zacząłem szukać protez. Teraz napisałem poprawnie i stał się cud ;). Dla potomnych
  <applet style="border:1px solid black;" code="RandomTriangles" archive="Tools.jar" width="1040" height="640"></applet>

Dziękuję

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1