Witam,
mam problem który jest chyba na czasie bo wydaje mi się być powiązany z ACTA, SOPA, PIPA i innymi tego typu umowami. YouTube zaczął blokować wyswietlanie filmów osadzonych na prywatnych stronach. Już wcześniej każdy mógł zastrzedz 'embed' dla filmu albo zablokować wyświetlania w danym kraju lub zezwolić na wyświetlanie tylko w konkretnych państwach. Wszystkie te wyjątki opanowałem i wszystko działało do wczoraj. Nagle dla niektórych filmików zaczął sie wyświetlać opis "Ten film zawiera treści pochodzące od partnera WMG, który zablokował jej wyświetlanie w tej witrynie. Obejrzyj w YouTube". Wcześniej tego typu informacje że filmik jest blokowany były zawarte w pliku http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/[ID]. Tej informacji która wyświeta się poniżej nie potrafię jednak znaleźć w jaki sposób jest ona odczytywana. Dla przykładu podam zawartość 2 plików z których jeden jest wyświetlany prawidłowo natomiast dla drugiego wyswietla się poniższy komunikat:

Prawidłowy filmik:

<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<entry xmlns='http://www.w3.org/2005/Atom' xmlns:app='http://purl.org/atom/app#' xmlns:media='http://search.yahoo.com/mrss/' xmlns:gd='http://schemas.google.com/g/2005' xmlns:yt='http://gdata.youtube.com/schemas/2007'>
<id>http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/vHAvjaHtlMA
</id>
<published>2008-04-15T18:05:39.000Z
</published>
<updated>2012-02-15T12:02:05.000Z
</updated>
<app:control>
<yt:state name='restricted' reasonCode='limitedSyndication'>Syndication of this video was restricted by its owner.
</yt:state>
</app:control>
<category scheme='http://schemas.google.com/g/2005#kind' term='http://gdata.youtube.com/schemas/2007#video'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/categories.cat' term='Music' label='Muzyka'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/keywords.cat' term='Gladiator'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/keywords.cat' term='Soundtrack'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/keywords.cat' term='Now'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/keywords.cat' term='We'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/keywords.cat' term='Are'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/keywords.cat' term='Free'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/keywords.cat' term='Hans'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/keywords.cat' term='Zimmer'/>
<title type='text'>Gladiator Soundtrack - 17 - Now We Are Free
</title>
<content type='text'>Enjoy the last part of one of the greatest soundtracks ever made by Hans Zimmer. ^_^
</content>
<link rel='alternate' type='text/html' href='http://www.youtube.com/watch?v=vHAvjaHtlMA&amp;feature=youtube_gdata'/>
<link rel='http://gdata.youtube.com/schemas/2007#video.responses' type='application/atom+xml' href='http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/vHAvjaHtlMA/responses'/>
<link rel='http://gdata.youtube.com/schemas/2007#video.related' type='application/atom+xml' href='http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/vHAvjaHtlMA/related'/>
<link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/vHAvjaHtlMA'/>
<author>
<name>ShabahSaz02
</name>
<uri>http://gdata.youtube.com/feeds/api/users/ShabahSaz02
</uri>
</author>
<media:group>
<media:category label='Muzyka' scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/categories.cat'>Music
</media:category>
<media:content url='http://www.youtube.com/v/vHAvjaHtlMA?version=3&amp;f=videos&amp;app=youtube_gdata' type='application/x-shockwave-flash' medium='video' isDefault='true' expression='full' duration='253' yt:format='5'/>
<media:description type='plain'>Enjoy the last part of one of the greatest soundtracks ever made by Hans Zimmer. ^_^
</media:description>
<media:keywords>Gladiator, Soundtrack, Now, We, Are, Free, Hans, Zimmer
</media:keywords>
<media:player url='http://www.youtube.com/watch?v=vHAvjaHtlMA&amp;feature=youtube_gdata_player'/>
<media:restriction type='country' relationship='deny'>DE
</media:restriction>
<media:thumbnail url='http://i.ytimg.com/vi/vHAvjaHtlMA/0.jpg' height='360' width='480' time='00:02:06.500'/>
<media:thumbnail url='http://i.ytimg.com/vi/vHAvjaHtlMA/1.jpg' height='90' width='120' time='00:01:03.250'/>
<media:thumbnail url='http://i.ytimg.com/vi/vHAvjaHtlMA/2.jpg' height='90' width='120' time='00:02:06.500'/>
<media:thumbnail url='http://i.ytimg.com/vi/vHAvjaHtlMA/3.jpg' height='90' width='120' time='00:03:09.750'/>
<media:title type='plain'>Gladiator Soundtrack - 17 - Now We Are Free
</media:title>
<yt:duration seconds='253'/>
</media:group>
<gd:rating average='4.9622364' max='5' min='1' numRaters='42263' rel='http://schemas.google.com/g/2005#overall'/>
<yt:statistics favoriteCount='40455' viewCount='12998886'/>
</entry>

Zablokowany filmik:

<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<entry xmlns='http://www.w3.org/2005/Atom' xmlns:app='http://purl.org/atom/app#' xmlns:media='http://search.yahoo.com/mrss/' xmlns:gd='http://schemas.google.com/g/2005' xmlns:yt='http://gdata.youtube.com/schemas/2007'>
<id>http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/Ekpyu6QjTVE
</id>
<published>2007-03-25T18:19:41.000Z
</published>
<updated>2012-02-14T23:06:50.000Z
</updated>
<app:control>
<yt:state name='restricted' reasonCode='limitedSyndication'>Syndication of this video was restricted by its owner.
</yt:state>
</app:control>
<category scheme='http://schemas.google.com/g/2005#kind' term='http://gdata.youtube.com/schemas/2007#video'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/categories.cat' term='Music' label='Muzyka'/>
<category scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/keywords.cat' term='rien'/>
<title type='text'>All Saints - I Know Where It's At
</title>
<content type='text'>Vive les All Saints
http://pureever.skyblog.com/
</content>
<link rel='alternate' type='text/html' href='http://www.youtube.com/watch?v=Ekpyu6QjTVE&amp;feature=youtube_gdata'/>
<link rel='http://gdata.youtube.com/schemas/2007#video.responses' type='application/atom+xml' href='http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/Ekpyu6QjTVE/responses'/>
<link rel='http://gdata.youtube.com/schemas/2007#video.related' type='application/atom+xml' href='http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/Ekpyu6QjTVE/related'/>
<link rel='self' type='application/atom+xml' href='http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/Ekpyu6QjTVE'/>
<author>
<name>muzikoftibazar
</name>
<uri>http://gdata.youtube.com/feeds/api/users/muzikoftibazar
</uri>
</author>
<gd:comments>
<gd:feedLink rel='http://gdata.youtube.com/schemas/2007#comments' href='http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/Ekpyu6QjTVE/comments' countHint='107'/>
</gd:comments>
<yt:location>All Saints
</yt:location>
<media:group>
<media:category label='Muzyka' scheme='http://gdata.youtube.com/schemas/2007/categories.cat'>Music
</media:category>
<media:content url='http://www.youtube.com/v/Ekpyu6QjTVE?version=3&amp;f=videos&amp;app=youtube_gdata' type='application/x-shockwave-flash' medium='video' isDefault='true' expression='full' duration='239' yt:format='5'/>
<media:description type='plain'>Vive les All Saints
http://pureever.skyblog.com/
</media:description>
<media:keywords>rien
</media:keywords>
<media:player url='http://www.youtube.com/watch?v=Ekpyu6QjTVE&amp;feature=youtube_gdata_player'/>
<media:restriction type='country' relationship='deny'>DE
</media:restriction>
<media:thumbnail url='http://i.ytimg.com/vi/Ekpyu6QjTVE/0.jpg' height='360' width='480' time='00:01:59.500'/>
<media:thumbnail url='http://i.ytimg.com/vi/Ekpyu6QjTVE/1.jpg' height='90' width='120' time='00:00:59.750'/>
<media:thumbnail url='http://i.ytimg.com/vi/Ekpyu6QjTVE/2.jpg' height='90' width='120' time='00:01:59.500'/>
<media:thumbnail url='http://i.ytimg.com/vi/Ekpyu6QjTVE/3.jpg' height='90' width='120' time='00:02:59.250'/>
<media:title type='plain'>All Saints - I Know Where It's At
</media:title>
<yt:duration seconds='239'/>
</media:group>
<gd:rating average='4.80198' max='5' min='1' numRaters='303' rel='http://schemas.google.com/g/2005#overall'/>
<yt:recorded>2007-03-25
</yt:recorded>
<yt:statistics favoriteCount='735' viewCount='175656'/>
</entry>

W jednym i drugim pzypadku jest wpis:

<yt:state name='restricted' reasonCode='limitedSyndication'>Syndication of this video was restricted by its owner.
</yt:state>

który teoretycznie miał blokować wyswietlania treści jednak w pierwszym przypadku tego nie robi. Jedyną różnicę którą znazlałem są 3 dodatkowe tagi w blokowanym filmiku:

<gd:comments>
<yt:location>
<yt:recorded>

które nijak mają się do jakiegokolwiek blokowania. Czy ktoś zna może powód tego blokowania oraz jak można to wykryć? Byłbym bardzo wdzięczy za wszelką pomoc.