Wysyłanie formularza przez plik .exe

0

Wiem że do tego powinno się używać PHP albo .asp , ale ja niestety jestem totalnie zielony jeśli chodzi o te technologie. Za to trochę znam te słynne C-like więc napisałem program:

 
// getting_command_outside.cpp : main project file.

#include "stdafx.h"
#include <fstream>

using namespace std;

int main(int argc, char *args[])
{
	ofstream ofile;

	ofile.open("database.txt");

	for(int i=0; i<argc; i++)
	ofile<<args[i];

	ofile.close();


    return 0;
}
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
	"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<head>
    <title>Complete an form</title>


    <style type="text/css">
        #Text1 {
            width: 144px;
        }
    </style>

</head>
<body>



<form action="getting_command_outside.exe" method="get">  
<input id="Text1" type="text" />
</form>


</body>
</html>

Wystarczy zmienić pole 'action=' , czy może trzeba całkowicie zmienić podejście?

0

Możesz tak zrobić, nazywa się to CGI, ale nie pamiętam, czy na pewno przekazywanie danych z POST idzie przez parametry wywołania programu (raczej przez zmienne środowiskowe), a dodatkowo serwer musi obsługiwać CGI i wywoływanie programów typu EXE... czyli musi działać pod Windows.

0

Tyle że teraz po wysłaniu formularza wyskakuje pobieranie tego pliku .exe . W takim razie chyba w polu action nie może być bezpośredniego odwołania do tego pliku :( Dodam że nie znam się na serwerach, wszystko może działać w trybie offline.

PS. Może być tak, że to program jest źle napisany. Dzięki za trop odnośnie CGI(Common Gateway Interface) . Znalazłem trop http://www.skynet.ie/~darkstar/CGI/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1