Licznik - dodawanie wartości

0

Witam. Walczę z problemem który jest już dość wkurzający, mianowicie:
http://cnanney.com/journal/code/apple-style-counter-revisited/ - mam ten skrypcik licznika i staram się zrobić funkcje która podbija go o daną wartość (123) co sekundę. Próbowałem już to uczynić z
setInterval(myCounter.add(123),1000); ale nie wyszło. Firebug krzyczy wtedy:

missing ] after element list
[Wstrzymuj na tym błędzie] [object Object]

Nie wiem już co mam robić. Próbowałem nawet edytować sam skrypt, ale niestety - nie umiałem osiągnąć owego efektu.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

BTW: tak, wiem ze można to zrobić bez problemu za pomocą automatycznego liczenia licznika, ale nie o to mi chodzi...

0

zobacz źródło demo z tej samej strony
http://cnanney.com/journal/demo/apple-counter-revisited/

0

Patrzyłem, lecz demo jest tak skonstruowane iż z niego za wiele nie wynika, niestety.
Nie daje rady ogarnąć na podstawie dema kodu własnego, ponieważ - jak już napisałem, jest błąd.

0

setInterval wymaga, aby pierwszy parametr był funkcją. Co aktualnie przekazujesz? Co zwraca metoda myCounter.add(123)? :) To raz. Dwa, że błąd nie jest w tym kodzie, co podałeś. Metoda myCounter.add wykonuje się od razu, jeszcze przed tym, jak setInterval zacznie odliczać. Błąd leży zapewne gdzieś tam i jest to błąd składniowy - zapomniałeś o jednym nawiasie zamykającym.

0

Gdy zrobiłem prosta funkcje, Fiebug z kolei mówi mi:

myCounter is not defined
[Wstrzymuj na tym błędzie] myCounter.add(234);

Nie rozumiem, bo wedle "demo" jak i innych rzeczy - winno wszystko działać...
Pracuję nad tym już trochę-trochę i stoję w miejscu...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1