Pobieranie kodu html zewnętrznej strony

0

Witam,

od kilku chwil spróbuję napisać mały skrypt, który pobierze kod html wybranej strony przeze mnie.
Korzystając z $.get() otrzymuje puste dane. W momencie gdy wpisze np. index.html wszystko jest ok.
Gdzie może być problem?

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">
	<head>
		<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> 
		<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.js"></script>
		<script type="text/javascript">
		$(document).ready(function() {
			$('#go').click(function()
			{
				var url = $('#url').val();
				$.get(url, function(data)
				{
					alert("Data Loaded: " + data);
				});
			});
			return false;
		});
		</script>
	</head>
	<body>
		<input id="url" value="www.google.com"/>
		<input id="go" type="submit" />
	</body>
</html>
0

Rev, nie wzbogacasz tematu swoją wypowiedzią więc radze się powstrzymać i nie obrazować siebie w postaci powyższej grafiki.

Poza tym skoro taki z Ciebie 'miszcz' to zarzuć linkiem.

1

Ze względów bezpieczeństwa, przeglądarki nie pozwalają na pobieranie Ajaxem dokumentów z innych domen niż Twoja (czyli niż ta, na której jest Twoja strona ze skryptem ajaxowym).

0
tester napisał(a)

Rev, nie wzbogacasz tematu swoją wypowiedzią więc radze się powstrzymać i nie obrazować siebie w postaci powyższej grafiki.

Poza tym skoro taki z Ciebie 'miszcz' to zarzuć linkiem.

Link podałem na tacy, wystarczyło kliknąć w c****, który ci się należał.

0

Tego się właśnie domyślałem, czyli pozostało mi wywoływanie PHPowego cURL.
Dzięki za info ;)

0

Jeżeli chodzi Ci tylko o pobranie źródła to możesz użyć http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php będzie krócej i szybciej niż curlem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1