Flash przykrywa wszystko

0

Witam, mam dość spory problem - a mianowicie męczę się z takim czymś: na stronie mam animację flash:

 
<div class="intro">
					<div class="swfintro">
	<object height="319" width="980" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.moja_strona.pl/templates/moj_szablon/intro/Preloader.swf" id="flashid" style="visibility: visible;"><param name="menu" value=""><param name="wmode" value="window"><param name="allowscriptaccess" value="always"></object>
</div>		</div>

CSS:

 div.intro {float:left; width:980px; height:319px; margin:15px auto auto auto;}
div.intro .swfintro {float:left; height:319px;}

Wrzuciłem na stronę element pływający float coś ala takie cuś (po prawej stronie z boku) :

http://osc4.template-help.com/wt_32281/index.html

Kod tego elementu wygląda tak:
HTML:

 <div class="info">
					<span class="element"></span>
<p>Jakis tekst jaki tekst</p>		</div>

CSS:

.info {position:fixed; top:10px; width:150px; height:150px; right:-157px; z-index:10000;}
.info .element {background:url(../images/plywajacy-element.png) no-repeat; cursor:pointer; display:block; width:113px; height:71px; left:-120px; position:absolute; margin-top:30px; margin-right:0; top:50%; z-index:1000;}
.info p {background:#3f474b; color:#FFF; margin-top:105px; width:auto; margin-left:-7px; padding:5px;}

I tak:
w Operze span i p są na pierwszym planie - przed flashem - tak jak chcialem. W Firefoxie tylko p jest na peirwszym planie, span jest przykryty przez flash. W IE8 lipa totalna, bo wsyzstko przykrywa flash... Czy ktoś widzi jakiś błąd? Próbowałem już chyba wszystkiego! Jak wysunąć span i p na pierwszy plan? z-index nie działa... Błagam o pomoc... Ja już straciłem wszelkie siły... POzdrawiam

1

Wydaje mi się że miałem podobny problem z osadzaniem klipów z YT. Spróbuj zmienić 'wmode' z "window" na "transparent".

0
Clarc napisał(a)

Wydaje mi się że miałem podobny problem z osadzaniem klipów z YT. Spróbuj zmienić 'wmode' z "window" na "transparent".

Clarc - jesteś boski! Działa! Pomogłeś i za to chwała Ci na wieki. Pozdrawiam!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1