AS3 Preloader nie ładuje głównego SWF

1

Witam serdecznie, sprawa jest taka: mam plik Preloader.fla (pusty), do tego pliku podpiąłem w programie Flash CS5 klasę Preloader.as, której kod ładuje plik intro.swf. I teraz tak: gdy lokalnie odpalam plik Preloader.swf - plik intro.swf ładuje się bez problemów. Natomiast jeśli na stronie html umieszczę coś takiego:

<script type="text/javascript" src="flash/swfobject.js"></script>
          <script type="text/javascript">
					var flashvars = {};
					var params = {};
					var attributes = {};
					swfobject.embedSWF("flash/Preloader.swf", "panel_flash", "980", "272", "10.0.0", "flash/expressInstall.swf", flashvars, params, attributes);
          </script>
</head>

<body>
	<div id="header">
    	<div class="container">
       	<h1><a href="index.html">Mesti<span></span></a></h1>
            <ul class="menu">

wtedy intro.swf nie ładuje się! Dodam, że index.html mam w głównym folderze, natomiast w głównym folderze jest folder, w którym wrzuciłem wszystkie pliki flashowe. Ktoś może wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje? Dodam jeszcez, że jeśli w pliku Preloader.fla w pierwszej klatce wrzucę kod, który normalnie mam w zewnętrznej klasie Preloader.as - wtedy plik intro.swf ładuje się za pomocą swfobject bez żadnych problemów... Jeśli ktoś wie o co w tym chodzi i chce się tą wiedzą podzielić - będę wdzięczny.

0

a Preloader.as wrzucasz do folderu z fla czy gdzie?
sprawdź duże/małe znaki - w windows nie mają znaczenia - po wrzuceniu na stronkę - mają.

0
dzek69 napisał(a)

a Preloader.as wrzucasz do folderu z fla czy gdzie?
sprawdź duże/małe znaki - w windows nie mają znaczenia - po wrzuceniu na stronkę - mają.

hej! Wszystko wrzucone mam do jednego folderu... Nazwy (male/duze litery) się zgadzają... Dziwna sprawa...

0

Może błąd w ścieżkach? Może ktoś mi powiedzieć w których miejscach jakie mają być ścieżki? Względem czego pisać ścieżki? Pozdrawiam

0

względem głównego swf.
popytaj na forum flashzone.pl - oni tam sie znaja na flashach, tu rzadko sa takie pytania..

mozesz tez pokazac kod AS z tego preloadera.

0

Powiedz mi, a co się dzieje gdy zamieścisz swf'a przez:
http://4programmers.net/Pastebin/8

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1