[css] powiększanie strony

0

Witam, mam za zadanie powiększyć stronę internetową. Ogólnie strona jest strasznie zrobiona itd, więc pomyślałem, że skorzystam z właściwości genialnego css3, żeby za bardzo nie mieszać. Oto mój kod:

#kontener {
	zoom: 1.2; 
	-moz-transform: scale(1.2); 
	-o-transform: scale(1.2);
	-webkit-transform: scale(1.2);
}

Jak się okazuje w jedynie w przypadku IE nie ma problemu! Sprawdzając wygląd na webkicie, gecko i operze strona się przesuwa i pewne elementy są w ogóle nie widoczne (wystają poza ramy body tak bardzo, że nie można tam przewinąć scroll'em). Jeśli ktoś z was wie jak można rozwiązać ten problem będę wdzięczny ;]

0

ja nie wiem czy nie musisz tego raczej zastosować do wszystkich elementów, a nie tylko kontenera..
ale nigdy tego nie robiłem.

0

Tak nie, ponieważ główny element jest powiększany, potem ten znajdujący się w nim itd. i w rezultacie elementy znajdujące się najniżej w hierarchii drzewa są największe (kumulacja efektów). Powiększenie głównego kontenera daje odpowiedni efekt, ale wymiary strony pozostają takie same, więc część elementów po prostu wystaje poza ramy body.

0

a można prosić live demo?

0

Czyli nikt nie pomoże ;>?

0
dzek69 napisał(a)

a można prosić live demo?

0

Już sobie z tym poradziłem w inny sposób, ale patrz post pierwszy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1