[javascript] wprowadzenie tekstu do ramki komentarza na yt

0

Witam, chce napisać skrypt które wpisze w ramkę 'odpowiedz' na youtube wybrany przeze mnie tekst

napisałem takie coś:
javascript:comments-post-form.comment.value="komentarz";
ale nie działa :x
może mi ktoś powiedzieć jak ten skrypt powinien wyglądać?

Tutaj fragment źródła strony:

				<form id="comments-post-form"
						class="input-collapsed"
						onsubmit="return false;"
						method="post"
						action="/comment_servlet?add_comment=1&amp;comment_type=V"
						data-comment-type="V">
					<input type="hidden" value="" name="form_id">
					<input type="hidden" value="" name="reply_parent_id" class="comment-parent-id">
					<input type="hidden" name="video_id" value="GskfHgEFPqw">
					<input type="hidden" name="return_ajax" value="true">
					<input type="hidden" id="screen" name="screen" value="">
					<input type="hidden" name="session_token" value="xO4kuyKV033viJFPPJujuaJeiSB8MTI3ODEwMjgxNA=="/>
					<textarea class="comments-textarea"
							name="comment"
							onfocus="yt.www.comments.watch5.inputFocus(this)"
							onblur="yt.www.comments.watch5.inputBlur(this)">
Odpowiedz na ten film wideo...
					</textarea>

					<span class="comments-post-count"><input type="textbox" class="comments-post-count-textbox" value="500"> pozostałych znaków</span>
					<div class="comments-post-area">
						<span class="comments-post-result"></span>
	<a href="#" onclick="yt.www.comments.watch5.cancelPost(this); return false;">Anuluj</a>
lub
						<button type="button" class="watch-comments-post yt-uix-button" onclick="yt.www.comments.watch5.post(this);;return false;" ><span class="yt-uix-button-content">Opublikuj</span></button>
					</div>

0

Funkcja document.getElementsByName('XXX') zwróci kolekcję (taką jakby tablicę) wszystkich elementów w dokumencie, które mają atrybut name ustawiony na XXX. Możesz skorzystać z operatora [0] by dostać się do pierwszego elementu tej tablicy. Powinna to być Twoja textarea. I jej ustawiasz atrybut value na to co chcesz.

W sumie masz: document.getElementsByName('comment')[0].value='foo';

0

dzieki, wczesniej testowalem taka sama funkcje z literowka - get bylo duza litera i nie dzialalo :P

kolejny raz mnie ratujesz ^^

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1