[html+css]Div i pionowy scroll

Odpowiedz Nowy wątek
eniu
2010-06-06 12:24
eniu
0

Witam, mam problem taki, że chcę zrobić w divie tylko pionowy scroll. Używam sobie do tego właściwości overflow-x: hidden; overflow-y: scroll; i wszystko było by fajnie gdyby nie Opera, która nie wspiera tego. Wyświetlają się oba suwaki. Stąd moje pytanie jak zrobić żeby był tylko pionowy suwak, tak jak np było dawniej na YouTubie gdzie wyświetlane były podobne filmy do tego który się oglądało?

Pozostało 580 znaków

eniu
2010-06-07 21:30
eniu
0

Odświeżam temat, dodaj że znalazłem taką stronę na której tez jest taki pionowy scroll diva http://designreviver.com/tuto[...]xamples-horizontal-accordion/ chodzi mi o sekcje Latest Questions.

Pozostało 580 znaków

2010-06-08 20:37

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0
<div style="overflow-y:scroll;overflow-x:hidden;height:300px !important;width:148px;min-width:148px;position:relative;left:3px;">
treść
</div>

Mam u siebie coś takiego i mi działa (tylko pionowy suwak).
Oczywiście wymiary div'a sobie zmieniasz dowolnie.

Pozostało 580 znaków

eniu
2010-06-08 21:16
eniu
0

W FF i IE działa jak należy ale w Operze robi się wysoki div bez suwaka ;/

Pozostało 580 znaków

kj
2010-08-05 21:09
kj
0

hm, a która wersja opery ? Bo mi na 10.60 działa też dobrze (tzn. tylko pionowy suwak jest widoczny).

Styl diva podobny:

div #leftcontent {
width: 560px;
height: 550px;
float: left;
font-family: "Verdana", sans-serif;
font-size: medium;
color: #000060;
overflow-y: scroll;
overflow-x: hidden;
}

Sprawdź na dragonfly w stylu obliczonym na elemencie, czy nie ma przypadkiem jakiegoś override'a na tych atrybutach overflow.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0