problem ze stworzeniem aplikacji w symfony (framework)

0

Witam,
Mam problem tego typu, ze nie mogę utworzyć aplikacji dla symfony. Poniżej raport z konfiguracji php (nie wiem za bardzo co to te a PHP accelerator like APC?? Czy ktoś orientuje się czy to właśnie w tym leży przyczyna?


  •                          *
    
  • symfony requirements check *
  •                          *
    

php.ini used by PHP: C:\xampp_dobry\xampp\php\php.ini

  • Mandatory requirements **

OK PHP version is at least 5.2.4

  • Optional checks **

OK PDO is installed
OK PDO has some drivers installed: mysql, odbc, sqlite, sqlite2
OK PHP-XML module is installed
OK XSL module is installed
OK The token_get_all() function is available
OK The mb_strlen() function is available
OK The iconv() function is available
OK The utf8_decode() is available
WARNING A PHP accelerator is installed: FAILED
*** Install a PHP accelerator like APC (highly recommended) ***
OK php.ini has short_open_tag set to off
OK php.ini has magic_quotes_gpc set to off
OK php.ini has register_globals set to off
OK php.ini has session.auto_start set to off
OK PHP version is not 5.2.9

0

nikt się nie zna na symfony?!?! ludzie.... xD

0
poniatowski napisał(a)

Witam,
Mam problem tego typu, ze nie mogę utworzyć aplikacji dla symfony. Poniżej raport z konfiguracji php (nie wiem za bardzo co to te a PHP accelerator like APC?? Czy ktoś orientuje się czy to właśnie w tym leży przyczyna?


  •                          *
    
  • symfony requirements check *
  •                          *
    

php.ini used by PHP: C:\xampp_dobry\xampp\php\php.ini

  • Mandatory requirements **

OK PHP version is at least 5.2.4

  • Optional checks **

OK PDO is installed
OK PDO has some drivers installed: mysql, odbc, sqlite, sqlite2
OK PHP-XML module is installed
OK XSL module is installed
OK The token_get_all() function is available
OK The mb_strlen() function is available
OK The iconv() function is available
OK The utf8_decode() is available
WARNING A PHP accelerator is installed: FAILED
*** Install a PHP accelerator like APC (highly recommended) ***
OK php.ini has short_open_tag set to off
OK php.ini has magic_quotes_gpc set to off
OK php.ini has register_globals set to off
OK php.ini has session.auto_start set to off
OK PHP version is not 5.2.9

tam masz jedynie ostrzeżenie, a nie błąd czyli nie w tym leży przyczyna
a proszą cię tam jedynie o zainstalowanie akceleratora PHP takiego jak na przykład APC ( http://kursy.ddt.pl/?LessonId=114 ) - czytanie ze zrozumieniem się kłania

0

już wszystko gra! Udało mi się utworzyć projekt. W XAMPP'ie. Jeśli ktoś ma problem podobny do mojego lub po prostu nie udaje mu utworzyć samego projektu w symfony, piszcie tu :) Pomogę. Ogólnie najłatwiej to chyba pokusić sie o shell'a w XAMPP do utworzenia projektu symfony.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1