waliduj.pl jak długo strona istnieje

0

Witam

Zapraszam na stronę mojego autorstwa waliduj.pl

Wystarczy wpisać adres strony, aby otrzymać szereg informacji, np. ile ludzi odwiedza stronę, jak długo strona istnieje w internecie itd.

optymalizacja strony

Byłbym wdzięczny, gdyby moderator nie usunął tego tematu

Pozdrawiam

0

Nie ma żadnego error handlingu, dałem od razu Pełną Analizę bez wpisywania adresu strony i...
http://img23.imageshack.us/img23/9169/99678499.png

Tutaj starcie z bombą, czyli 10kkkk iteracji Lorem Ipsum.
http://img169.imageshack.us/img169/7112/43453521.png

Ta strona nawet nie rozpoznaje typów MIME. Skrypt jak głupi analizował plik .exe
http://img260.imageshack.us/img260/9898/80054564.png

Nie mówiąc już o tym że otwierasz plik funkcją file() która może się położyć przy większej stronie.
Widać że firma NetOpen jest bardzo pr0.

0

cos wam nie zabardzo dziala

np stronka www.hacking.pl jak rozniez nie dziala prawe menu.

0

Wprowadziłem kilka zmian, które pozwoliły skrócić czas oczekiwania na wynik analizy. Szerzej opisałem je na moim blogu SEO.

0

Kolejna aktualizacja na stronie. Aplikacja teraz o wiele dokładniej szacuje oglądalność strony, wystarczy podać jedynie adres strony :) Liczba, którą pokazuje analizator to RU, czyli real users. Szersze info można znaleźć na moim blogu SEO.

0

OT:
to tutaj oficjalnie można w postach reklamować i wklepywać seo linki? ("blogu SEO", "optymalizacja strony")

0

user image

Error handling plx?

0

jesli chodzi o popularnosc strony to pokazuje bledne liczby

0

Demonical Monk, dodałem jakąś skromną walidację na adres.

lamer123, raczej wątpliwe. Mógłbyś podać adres strony, dla której jest błędny wynik?

0
gg1985 napisał(a)

Demonical Monk, dodałem jakąś skromną walidację na adres.

Nie chodzi o walidację, tylko o sprawdzanie czy fopen się nie wykrzaczył.
Po wpisaniu "http://4programmers.net/" pokazuje mi: "To nie jest strona internetowa".

0

fopen się wykrzaczył na innej stronie, z której pobieram dane. Dlatego muszę get'em przekazywać adres strony (który powinien być adresem, a nie jakimiś dowolnymi literkami) i po to zrobiłem walidację adresu. U mnie zawartość strony jest pobierana przez cURL.

0

To nie można:

$fp = @fopen(...);
if (!$fp) pokazBlad('zły adres strony');

Żeby nie było tego krzaka tam?

0

Dodałem nową funkcję: wycena stron internetowych. Jest już mnóstwo tego typu narzędzie w Internecie, ale moje, mam nadzieję, jest najlepsze :) Sprawdź ile warta jest Twoja strona, wycena stron.

0

Wyniki dla witryny http://microsoft.pl

Miejsce w rankingu Alexy:?
3 121 387

Wycena strony to 0.4 mld zł.

Na podstawie miejsca w rankingu wyceniasz stronę?
Btw. dla 4P około 50 tys.

0

Oczywiście, że nie... ranking Alexa jest jednym z czynników, które algorytm bierze pod uwagę. :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1