Problem z JPEG w IE

0

Witam, ma sobie taki urywek kodu strony:

<div id="Blok_z_trescia">
                <div class="Temat">
                    <b>Galeria zdjęć - nasze realizacje</b>
                    <div class="Opis">
                        Zamieszczone w galerii zdjęcia są przykładami wykonywanych przez nas robót.
                        Galeria jest stale uaktualniana. Zapraszamy do oglądania.
                        <div id="Logo_galeria">
                            <a href="Foty/Foty.html"><img src="Obrazy/Logo_galeria.jpg" style="border: 0px;" alt=""></a>
                        </div>
                    </div>
                </div>
            </div>

A tu urywek CSS:

#logo_galeria{
    position:absolute;
    width:200px;
    height:150px;
    bottom:0;
    margin:100px 30px 30px 30px;
    z-index:2;
    background-image:url(../Obrazy/Logo_galeria.jpg);
    background-repeat:no-repeat;
    padding:0;
}

W Firefoxie zdjęcie JPEG wyświetlane jest rewelacyjnie, a w IE tylko mały prostokącik z czerwonym krzyzykiem...Zdjęcie w ogóle się nie ładuje! Co może być tego powodem? Dodam, że na stronach mam inne zdjęcia JPEG i smigają na IE, jedne dzialaja inne nie...Nie wiem dlaczego

0

html: Obrazy/Logo_galeria.jpg
css: ../Obrazy/Logo_galeria.jpg

jeśli masz takie dziwne problemy, to podaj pełną ścieżkę, począwszy od ~/

0
ŁF napisał(a)

html: Obrazy/Logo_galeria.jpg
css: ../Obrazy/Logo_galeria.jpg

jeśli masz takie dziwne problemy, to podaj pełną ścieżkę, począwszy od ~/

Pełną scieżkę? Tzn.? Wydaje mi się, że dobrze podaję ścieżkę...Inaczej się nie da...Inne zdjęcia JPEG działają, ten nie...W ogóle to miałem przypadki, że JPEG nie wyswietlały się na IE, a jak zmieniłem z JPEG na np. PNG to juz było ok...Dziwne troche...Ścieżki podaję na 100% dobrze

0

przecież napisałem - pełna ścieżka, począwszy od ~/, czyli od roota url'a.
sprawdź też, czy te same problemy masz na innych komputerach z ff, bo może masz poinstalowane jakieś dziwne dodatki, albo adblock blokuje, firewall wycina, cokolwiek.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1