Uruchaniamie pliku na serwerze za pomocą skryptu.

Odpowiedz Nowy wątek
2009-07-09 12:46

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Mam pytanie. Czy jest możliwość uruchomienia na serwerze pliku bat, com, cmd lub exe za pomocą php czy jakiegoś innego skryptu przez przeglądarkę?


CodeGear Delphi 2007 | Windows 7 |
Jak to dobrze że istnieje opcja edytuj post ;]

Pozostało 580 znaków

2009-07-09 13:05

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 4 miesiące temu

Lokalizacja: Chorzów

0

Tak, jeśli serwer jest stawiony na Windowsie i masz do tego uprawnienia.
http://pl2.php.net/manual/en/function.exec.php


:)

Pozostało 580 znaków

2009-07-09 13:16

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

A nie wiesz czy przypadkiem w serwisie cba.pl, yoyo.pl lub osemka.pl to działa???


CodeGear Delphi 2007 | Windows 7 |
Jak to dobrze że istnieje opcja edytuj post ;]

Pozostało 580 znaków

2009-07-09 13:24

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

jeżeli chodzi o darmowe usługi to raczej bym nie liczył na to :P

Pozostało 580 znaków

2009-07-09 13:30

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

no cóż spróbuje i podziękowania za pomoc.


CodeGear Delphi 2007 | Windows 7 |
Jak to dobrze że istnieje opcja edytuj post ;]

Pozostało 580 znaków

2009-07-09 13:46

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

zapomnij, na hostingach wspoldzielonych masz safe mode najczesciej ktory uniemozliwia wykonwyanie innych procesow, do tego binarka powinna bys skompilowana pod platforme a ja nie widzialem aby jakikolwiek hosting odwazyl sie na postawienie serwera www pod windowsem (z wyjatkiem aplikacji for win).


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0