[js] jquery, ajax i dziwny problem

0

Witam serdecznie,

Mam dziwny problem z jquery, którego nie mogą rozwiązać od dwóch dni. Część strony ładuje ajaksem i jak jest ona załadowana, to wywołuje funkcje JS obsługującą zachowania tego co zostało załadowane. Funkcja wygląda tak:

[code]
function commentsEditBox(url) {
$(document).ready(function () {
$("#comments_edit_box_button").click(function(event) {
if (commentsEditBoxLoaded == null) {
$("#comments_edit_box_button").text("Ładowanie, proszę czekać...")
$.ajax({
url: url,
type: 'GET',
async: true,
dataType: 'script',
success: function () {
commentsEditBoxLoaded = 1
commentsEditBoxToggle()
}
})
}
else
commentsEditBoxToggle()

      event.preventDefault();
    })
    }
  )

}
[/code]

Jednak gdy klikne lik o tym idiki, to nie jest wywoływane to co określiłem w tej regułce, tylko normalnie przeglądarka zmienia strone według wskazanego w linku adresu. Sprawdzałem i sama funkcja jako taka jest wywoływana. W kodzie też nie ma raczej błędów, bo jak jest to robione bez ajaksa, to wszystko działa. Jak to napisać, żeby działało też z ajaksem

0

return false z onclicka.

0

Misiu, dzięki za sugestie, ale jak powyżej napisałem to co ma być dla tego kliknięcie w ogóle się nie wywołuje, a nie wywołuje się i przeglądarka idzie dalej. Jakby się wywoływało, to tam jest event.preventDefault, które temu zapobiega.

W ogóle da się w jquery dynamicznie dopisywać co się ma dziać przy danych zachowaniach, czy wszystko musi być określone podczas wczytania dokumentu?

0

Po zaladowaniu wywolujesz funkcje, ktora dopisuje document.onReady, ktory zostal wywolany raz po zaladowaniu strony. Jak chcesz przemielic linki zwrocone ajaksem, zrob $('#div_contentu_ajaksowego a').each(function(){tu dodaj onclick})

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1