Jak wyswietlic liczbe mniejsza od 0.0001 w edit1??

0

Jak wyswietlic liczbe mniejsza od 0.0001 w edit1??

0

jeszcze jedno pytanko : Jak typ Cardinal zamienic na stringa??

0

Cardinal na sronga funkcją FlotToStr(LICZBA)

0

cos nie dziala ---dlaczego?

0

czemu mniejsza liczbe od 0.0001 program zaokragla do 0???????????

0

liczba:=FormatFloat( '0.0000' , typ zmiennoprzecinkowy ); ;)
--Pozdrowienia {hello}
Chodek ;)
Delphi 6

0

pregusia napisał:
Cardinal na sronga funkcją FlotToStr(LICZBA)

Po pierwsze, to FloatToStr

A po drugie i wazniejsze, to cardinal jest liczba CALKOWITA (obecnie identyczna z LongWord) wiec:
IntToStr(Liczba)--Pawel {Delphi6 }

Po pierwsze: naciśnij F1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0