[css]rozciagliwosc diva

0

Witam,
mam problem najpierw podam link do strony aby bardziej obrazowo to przedstawić http://www.kozuchykorzen.pl/test.html

  1. Otóż problem polega na tym ze div#srodek (powinno być białe tło) nie rozciąga się z treścią zawartą w nim. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić, pod IE nie ma problemu bo się rozciąga a pod FF nie widać.
  2. Drugi problem to ramka którą chce aby div#okienko_left i div#okienko_right rozciągały się równo do dołu z div#okienko_tresc.

Proszę was bardzo o pomoc, podaje kod:

.html

<div id="srodek">
	<div id="okienko">
		<div id="okienko_top"></div>
		<div id="okienko_left"></div>
		<div id="okienko_tresc">jakas tresc<br />fdgfgf</div>
		<div id="okienko_right"></div>
		<div id="okienko_bottom"></div>
	</div>
</div>

.css

body {
	background-color: #702F4A; margin-top: 0px; font-family: Arial; color: #000000; font-size: 12px; line-height: 18px; 
}
#srodek {
	width: 780px; margin: auto; background-color: #FFFFFF;
}
#okienko {
	width: 276px; height: 59px; display: block; float: left; padding-left: 36px;
}
#okienko_top {
	background-image: url(okienko/top.jpg); display: block; width: 276px; height: 34px; clear: both;
}
#okienko_left {
	background-image: url(okienko/left.jpg); display: block; width: 5px; float: left;
}
#okienko_tresc {
	display: block; width: 249px; float: left; background-image: url(../grafika/okienko/bg.jpg); background-color: #FFFFFF; background-repeat: no-repeat; background-position: bottom;
}
#okienko_right {
	background-image: url(okienko/right.jpg); display: block; width: 22px; float: left;
}
#okienko_bottom {
	background-image: url(okienko/bottom.jpg); display: block; width: 276px; height: 37px; clear: both;
}

Pozdrawiam

0

niedawno był analogiczny wątek - http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=140234

0
nav napisał(a)

niedawno był analogiczny wątek - http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=140234
Dzięki o to właśnie chodziło!

Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1