[JS] Wyświetlanie zawartości obiektów

0

Jest problem , w sumie kombinuje kombinuje i nic ; P

uczę się z kursu z webmade.com

do rzeczy :

function suma (liczba1, liczba2)
{
suma=liczba1+liczba2
return suma
}

alert("Witaj na mojej stronie")

function pokaz_auto ()
{
dane="Marka: "+ this.marka +" Rocznik: "+ this.rok +" Cena: "+ this.cena +"
"
document.write(dane)
this.wlasciciel.pokaz()
}

function pokaz_osoba ()
{
dane="imie: "+ this.imie +" nazwisko: "+ this.nazwisko +"
"
document.write(dane)
}

function auto (marka, rok, cena, własciciel)
{
this.marka=marka
this.rok=rok
this.cena=cena
this.wlasciciel=wlasciciel
this.pokaz(pokaz_auto)
}

function osoba (imie, naziwsko)
{
this.imie=imie
this.naziwsko=nazwisko
this.pokaz(pokaz_osoba)
}

// to było w head, teraz w reszcie kodu :

posiadacz=new osoba("Jan", "Kowalski")
bryka=new auto("Ferrari", 2003, 200000, posiadacz)
bryka.pokaz()


Problem polega na tym że nie wyświetla mi tekstu, próbowałem taki sposobem, próbowałem i bez funkcji wyświetlający , też nie działało, kombinuje i nic ; /
Może ktoś pomóc ? : )

0

this.pokaz = function() { pokaz_osoba(); }

0
function auto(params) {
[...]
}


auto.prototype.pokaz() {
[...]
}

...

bryka = new auto(args);
bryka.pokaz();
0
jagi napisał(a)

this.pokaz = function() { pokaz_osoba(); }

nie działa

Deti - nie łapię o co chodzi ; /

edit: już sam wymyśliłem jak wyświetlać markę , nadal jednak mam problem z właścicielem.
niby miałem tak coś takiego jak auto.wlasciciel.imie +" "+auto.wlasciciel.nazwisko , ale to nie działa ;|

edit2: gotowe, już sam wymyśliłem , teraz postaram się to "uprościc"
temat można zamknąc.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1