[ASP .NET] Odczytuję dziwną wartość z TextBox

0

Cześć, robię panel administracyjny dla serwisu.

I teraz tak, na początek loguje się administrator - ok.
Potem pojawia się lista administratorów - ok.
Każdego admina można zmodyfikować. Otwiera się wtedy okno z dwoma TextBoxami: LoginTextBox i PassTextBox.

Do LoginTextBox zaczytuje się z bazy login admina(przekazuje parametr ID w adresie strony).
Do PassTextBox powinno zaczytać się hasło. Hasło w bazie jest zapisanie jako skrót MD5, więc powinno pokazać się ileś tam "gwiazdek". Ale pole jest puste.

Teraz po wciśnięciu przycisku OK ma się zapisać nowe hasło, lub dodać administrator:

protected void OKButton_Click(object sender, EventArgs e)
    {
        Label3.Text = ((TextBox)LoginView1.FindControl("PassTextBox")).Text;        
    }

Oczywiście wpisuję coś do PassTextBox.

I zgadnijcie, co się dzieje.
Text na Label3 to po prostu skrót MD5 tego poprzedniego hasła - czyli tego, co powinno się zaczytać do PassTextBox po otwarciu strony. Zupełnie, jakbym nic nie zmieniał w tym komponencie.
Co tu jest nie tak?

0

Daj troche wiecej kodu, bo nie wiadomo co tam jeszcze masz. Najlepiej 1 przykladowe aspx i cs, dla sprawdzenia :)

I jedna rzecz: czemu nie po prostu

Label3.Text = PassTextBox.Text;

tylko szukanie po wszystkich kontrolkach?

0
johny_bravo napisał(a)

Daj troche wiecej kodu, bo nie wiadomo co tam jeszcze masz.

No generalnie nie za wiele ;) Ale pokażę, jak dotrę do domu.

I jedna rzecz: czemu nie po prostu

Label3.Text = PassTextBox.Text;

tylko szukanie po wszystkich kontrolkach?

Z tego powodu, że posługuję się kontrolką LoginView. LoginView może przyjmować 3 stany:

  • dla użytkownika anonimowego
  • zalogowanego
  • i dla użytkownika z przypisanymi "rolami".

Mnie interesują tylko te dwie pierwsze. Kwestia polega na tym, że na AnonymousTemplate mam tylko napis: "Nie masz uprawnień blabla". Natomiast całość mam na LoggedInTemplate. W związku z użyciem LoginView nie widać komponentów, które są "w nim", gdyż ich tam wcale być nie musi. Dlatego trzeba przeszukać LoginView, aby odnaleźć konkretną kontrolkę, upewniwszy się oczywiście, co do stanu LoginView(czy użytkownika zalogowano, czy nie).

Bardzo jasno jest to opisane na MSDN.

0

POSTBACK!! K....a POSTBACK! :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1