[ ASP C# ] html z poziomu C#

0

potrzebne mi cos takiego, ze mam w silniku strony petelke, ktora tworzy mi w kodzie html odpowiednia ilosc div'ow albo ramek.
zupelnie nie wiem jak to zrobic.

np w php moglem napisac for(int i = 0 ; i<n ; i++) { echo"

potrzebne mi to dlatego, poniewaz pisze forum internetowe. i ilosc postow moze byc rozna. a dla kazdego postu chce stworzyc graficzna reprezentacje.

jakby ktos mogl podpowiedziec jakas funkcje lub sposob na to, to bardzo prosze :)

0

dość wygodnie:

w kodzie strony na sztywno

<div ID="Posts" runat="server">
</div>

i dzięki runat="server" w kodzie traktujesz tego div'a jak kontrolkę aspx

Posts.InnerHTML = "blablabla";

wsadzi do diva blablabla

0

wpisywanie w pętli:

for(int i = 0 ; i<n ; i++)
{
Posts.InnerHTML+="bla!";
}

0

nie wiem wlasnie czy sie dobrze zrozumielismy.
np cos takiego utworzy mi 5 tabel w tym divie?

for(int i = 0 ; i < 5 ; i++) {
Post.InnerHTML += "

... ...
... ...
"
}</p>
0

działa bez zarzutu:D dziekuje pieknie ;]
kwestia liter jedynie InnerHtml zamiast InnerHTML

super, dzieki :)

0

żeby było ładnie dodawaj znak nowej linii =]

ja w forum zrobiłem TreeView'a z drzewkiem tematów, do każdego listka odpowiadającego tematowi dałem unikalną wartość i w PageLoad coś takiego robię

if ( Application["Posts"+TreeView.SelectedNode.Value] ) !=null )
{
Posts.InnerHtml:=Application["Posts"+TreeView.SelectedNode.Value].ToString();
}
else
{
Posts.InnerHtml:="";
}

0

for(int i = 0 ; i < 5 ; i++) {
Post.InnerHTML += "

... ...
... ...
"
}</p>

Czy to jest ASP.NET? .. Nie wydaje mi się. Patrząc na to, widać zwykły JS oraz "sztuczne" rozbudowanie drzewa DOM przez JavaScript (nic do tego serwerowi i ASP.NET)

Poniżej napisałem jak to zrobić w "ASP.NET"

<% for (byte i = 0; i < 10; i++) { %>
    <div class="gridEntry"></div>
<% } %>

Czy widzisz różnice? (podpowiadam: brak innerHTML =bla bla bla). Serwer na wyjściu serwuje żądany HTML.

0

wygodniejsze =] tylko to to chyba trudno by dać w zdarzenie np kliknięcia ?

a da się takim czymś "wyciąć" część strony ? bo teraz to pakuje tą część w div'a i InnerHtml=""

0

wyciac? na poziomie klienta czy serwera?
czyli w JS czy w ASP . net?

0

na serwerze, przed wysłaniem klientowi stronki, jest parę stałych elementów które po prostu wyklikałem, popakowałem w div'y którym dałem runat="server" i w pewnych wypadkach czyściłem te div'y ( InnerHtml=""; ) , wygodniejsze niż ustawianie kilku elementom visible=false;

i tak w ogóle ten kod tam wyżej to mimo że wygląda jak JS to jest to C# =]
jak div ma runat="server" to można się do niego tak wygodnie dostać =]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1